Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-27-2015, 08:34 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Yapay Çiçek Nasıl Boyanır?



Hayatımızın büyük çoğunluğunu geçirdiğimiz evlerimizin dekorasyonları da büyük önem taşıyor. Zamanımızın geçtiği yerlerin gözümüze güzel gelmesini, zevkimize hitap etmesini istiyoruz. Uzun yıllardır ev dekorasyonunun büyük parçası olan çiçekler gerek canlısı gerek yapayıyla evlerde büyük yer kaplıyor. Yapay çiçekleri satın alabilmek mümkün olduğu gibi herkes zevkine göre boyayıp evinde kendi dekorunu yaratabiliyor.
Yapay bir çiçeği boyamaya başlamadan önce kullanılacak boyanın hazırlanması gerekmektedir. Çiçekleri boyamak için kullanılan boyalar anilinli boya ismiyle satın alınabilir. Bu boyaların bir kısmı su ile hazırlanırken bir kısmı da alkolle hazırlanır. İlk olarak boyalar ayrı cam şişelere konarak boyanın ihtiyacına göre, su ile hazırlanıyorsa yarım su bardağı kayner su, alkolle hazırlanıyorsa yarım su bardağı alkol (tuvalet ispirtosu) eklenerek içerisinde tortu kalmayana kadar çalkalanır. Eğer hem alkol hem de su ile hazırlanan bir boya kullanılıyorsa bu durumda önce sıcak su eklenir ve ardından su soğuyunca alkol eklenir. Bu noktada her ikisinin karışımının yarım bardağa eşit olması önemli noktadır.
Yapay çiçeklerin boyanması birbirinden farklı birkaç teknikle yapılabilmektedir:
1- ISLATMA BANYOSU : Boyanın yapay çiçeğin kumaş üzerinde erimemesi ve iz bırakması riskine karşılık çiçekler daha önceden su veya alkol yardımıyla ıslatılmalıdır. Eğer kumaş kolalı ise su ile; jelatinli bir kumaş ise alkol ile ıslatılması uygun olacaktır. Kolalı olmayıp sertleştirilmek için kolalanmış kumaşların ise alkolle ıslatılması daha iyi verim alınmasını kolaylaştıracaktır.
2- BOYAMA : Boyama da kendi içerisinde dört farklı yola ayrılır:
- Daldırma: Eğer tüm çiçeğin aynı renk olması isteniyorsa bu durumda daldırma yönteminin kulanılması uygun olacaktır.
- Lekeleme: Yapraklarda daha fazla renk tonu ve hareket isteniyorsa lekeleme yöntemi kullanılmalıdır.
- Püskürtme: İlk olarak yapraklar zeminde istenen renge daldırma yöntemiyle boyanır. Ardından alkole batırılan çiçek üzerinde benek oluşturabilmek için bir diğer renkle püskürtme yapılır.
- Çizgileme: Çiçeğin kuruluğundan emin olduktan sonra içten dışa; dıştan içe hareketlerle çiçek boyanır. Bu işlemin ince uçlu bir fırça ile yapılması tavsiye edilir.
Genellikle çanak yapraklar daldırma yöntemiyle boyanırken taç yapraklar yukarıdaki yöntemlerden biri seçilerek boyanabilir.
Alıntı ile Cevapla