Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 03-15-2016, 10:28 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Revizyon Burun Estetiği Operasyonu Nasıl Yapılır?

Burun estetiği operasyonlarından farklı olan ve olmayan yönleri vardır. Öncelikle ilk yapılan yani burun estetiği operasyona göre daha zordur ve görsel tasarım gerektiren bir operasyondur.





-Genellikle açık burun operasyonu tekniği ile yapılır. Bunun nedeni burunda yapışıklıklar oluşması ve anatomik katmanlar bozulmuş olabileceği için kapalı teknikle ilerlemiz zorlaşır. Burun iskeletini tamamen görebilmemiz ve orataya koyabilmemiz için açık teknik uygulanır. Bazı durumlarda da kapalı teknik uygulanabilir.
-Revizyon burun operasyonunda eğer kıkırdak gerekliyse öncelikle ilk tercihim burun içi kıkırdaklarıdır. Eğer ki bu kıkırdaklar ilk ameliyatta kullanılmış veya yetersizse, kıkırdak grefti almak gerekir. Bu durunmda kulak kıkırdakları defekt için uygunsa ikinci tercihim kulak, değilse tercihim kaburgadaki kıkırdaktır. (Not: Kulaktan kıkırdak alma işlemi kulağın şeklini ve işitme fonksiyonunu bozmaz, kulağın arka tarafından alındığından görülen bir dikiş izi olmaz.)
-Ameliyat sonrası, burun estetiği operasyonu sonrası aşamalara benzerdir. Ödemin çabuk inmesi için hasta başının yüksekte olması önerilir.
-Burundaki çabuk ödemin inmesi, daha önce geçirdiği operasyon sayısına ve deri yapısına bağlı olarak değişkenlik gösterir.
-Buruna eğer silikon yapraklar konulmuşsa 2-3. gün civarında alınır.
-Burun şekli son halini burun estetiği sonrası yaklaşık 6 ay sonra alabilirken, revizyon burun ameliyatı sonrası 1 yılı bulabilmektedir.
Op Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Alıntı ile Cevapla