Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 04-11-2016, 10:26 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Fonksiyonel Olmayan Burun Hamileliği Etkiliyor Mu?

Doğurganlık çağındaki bayanların hamilelik öncesi rutin kontrollerden geçmesi gerekmektedir. Hamilelik öncesinde, sırasında ve sonrasında rahat nefes almak ve estetik fonksiyonel olan bir buruna sahip olmak tek seansta cerrahi bir müdahale ile mümkün.
Hamilelik döneminde hormonal değişiklikler sonucu salgı bezlerinin fonksiyonunda artma, burun içi kılcal damarlarda genişleme, hamilelik esnasında kilo alma burun tıkanıklığı şikayetlerinde artışa sebep olabilir. Burun tıkanıklığı derecesine göre bazı anne adayları için rahatsızlık verici olabilmektedir.





Hamilelik sırasında burun etleri büyüyebilmektedir. Bu durum rahat nefes alıp vermeyi güçleştirir ve normal doğum sırasında yaşanan nefes problemleri doğumu zorlaştırabilir. Anatomik daralmalara sebep olan septum deviasyonu yani burun kemiği eğriliği, sinüs hastalıkları, konka şişmesi gibi hastalıklar da burun tıkanıklığı yapabilirler. Bunların herhangi birine ya da birkaçına hamilelik nezlesi de eklenirse anne adayı için durum oldukça güçleşir.
Hamilelik öncesi alerjik nezlesi, burun polibi, sinüs şikayetleri (sinüzit gibi) sorunları olan bayanların tedavi görmesi gerekmektedir. Anne adaylarının hamilelik öncesi burun tıkanıklığına sebep olan şikayetleri için uzman bir doktora başvurmaları gerekmektedir. Burun eğriliğinden kaynaklı ise bu durum estetik fonksiyonel burun ameliyatını düşünmeli ve bir uzman doktor veya cerrahla görüşmelidirler.
Op. Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı



Alıntı ile Cevapla