Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 05-19-2016, 11:22 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Bebeklere Banyo Yaptırırken Nelere Dikkat Etmeli?




Banyo, bebekler için hem bir ihtiyaç hem de sizinle keyifli vakit geçirmesi ve rahatlaması için harika bir fırsat. Bizde bu fırsatı nasıl en iyi şekilde değerlendireceğinizi araştırıp sizler ile paylaştık. Ancak bebeğinizi yıkamanız esnasında asla unutmamanız gereken ve güvenlik ile alakalı önemli noktalar bulunmaktadır. İşte o önemli noktalar ve banyoyu daha keyifli hale getireceğiniz küçük püf noktalar;
1- Bebeğinizi birkaç dakika için dahi olsa, kesinlikle ve kesinlike banyoda yalnız bırakmayın. Bebek küveti dahi olsa, o suyun içinde kayabilir ve boğulabilir. Bu sebepten dolayı, şampuan, havlu, sabun gibi ihtiyacınız olan bütün malzemeleri, daha önceden hazır ederek yakınınızda bulundurun. Telefon veya kapı çalması halinde ise, bebeğinizi de havluya sararak yanınıza alın ve onu asla yalnız bırakmayın.
2- Banyonun veya bebeğinize banyo yaptırdığınız odanın kapısını daima kapalı tutun. İçeri giren minimum seviyedeki esinti dahi, bebeğinizin üşümesine ve istemeden de olsa hasta olmasına sebep olabilir. Banyo yaptığı yerin sıcaklığı ise 22 derece ile 24 derece arası olabilir. Banyo suyunun sıcaklığı ise 36 derece ile 38 derece arasında olmalıdır.
3 ) Ne kadar zamanda bir yıkanmalı?
Aslında bebeklerin ne kadar sürede bir banyo yapmaları gerektiği ile alakalı net bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak birçok bebek için, haftada 2 defa banyo yaptırmak yeterli olur. Her bebeğin farklı su tolerans seviyesi vardır. Bazı bebekler banyoda sudan çok hoşlanırken, bazıları da suya sokulur sokulmaz direkt ağlamaya başlarlar. Sudan çok korkan veya hiç hoşlanmayan bebekler için sünger banyosu ile banyo yaptırmak daha uygun olabilir. Çok küçük bebekler evde bulunan normal küvetin içine sokulmamalıdır. Oturabilen bebekler ise, bebek banyo koltuğunu kullandırılarak yıkanmalıdır.
4 ) Köpük kullanmayın!
  • Küvetin içini 10 cm’den daha fazla doldurmayın. Çünkü bebekler, bir karış suda dahi boğulabilir.
  • Bebeğinizi yıkarken banyo köpüğü kullanmamanız gerekir. Bebeklerin cildi çok hassas ve ince olduğun için zedelenebilir. Aynı zamanda, köpüklerin arasında onu kontrol etmeniz ile beraber, köpük kayganlaştıracağından dolayı tutmanız zorlaşır.
  • Bebeklerde ısı kaybı baş bölgesinde daha hızlı gerçekleştiğinden dolayı, bebeğin önce vücudunu yıkamak, en son da başını yıkamak çok daha doğru olacaktır.
5 ) Ayağa kalkabilir
Yürümeye başlayan ve ayağa kalkabilen bir bebeğiniz varsa, duş aldığı yerde kaymaması için küvetin veya duş teknesinin altına kaymasını engelleyen bir koruyucu yerleştirin.
Bebeğinizi küvette yıkıyorsanız, musluk açık olduğu zaman onu küvete yerleştirmeyin. Musluktan akan suyun sıcaklığı bir anda soğuyabilir veya çok sıcak olduğundan bebeğinizin cildi yanabilir.
6 ) Elektrikli aletler tehlikeli olabilir
Saç kurutma makinesi gibi elektrikli aletleri küvetin yakınlarında bulundurmamak gerekir. Böylece istemeden meydana gelebilecek elektrik kazalarının önüne geçmiş olursunuz.
7 ) Banyo sonrası bakım kremleri
Bebeğinizin banyo keyfi tamamlandıktan sonra, ciltlerinde meydana gelebilecek kuruma riskini azaltmak için, bebek losyonu, bebek yağı veya nemlendirici kullanılmasında yarar görülür.
8 ) Banyo süresi ne olmalı?
Bebeğinizi yıkama sürenizin, 10 dakikayı geçmemesine dikkat edin. Biraz daha büyük bebekler için genellikle de yaz aylarında bu süre biraz daha uzatılabilir.
Aynı zamanda, bebeğinizin daha çok küçük olması halinde, banyo filesi kullanmak sizin için daha rahat olur ve bebeğinizin elinizden kayıp düşme riskine karşı da tedbir almış olursunuz.
9 ) Şampuan seçimi
Bebeğe banyo yaptırmanız esnasında uyulması gereken bir başka güvenlik kuralları da, kullanılan şampuanın uygun olmasıdır. Parfümlü, baloncuklu banyo yağları ve sıvılarından mümkün olduğunca uzak durmak gerekir. Aynı zamanda yetişkinlerin kullanmış olduğu parfümlü banyo ve duş jeli bebeklerde asla kullanılmamalıdır. Çünkü bu tür temizleyici veya şampuanlar, bebeğin hassas cildi için tahriş edici etki meydana getirebilir.
Bebekler için üretilmiş ve gözlerini yakmayan bebek şampuanlarının kullanılması tercih edilmelidir. Kafasında konak gibi problemler bulunan bebekler için ise, doktor tıbbi içerikli olan bir şampuan yazabilir.

Alıntı ile Cevapla