Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-22-2014, 05:01 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Bu Akıllı Telefon Sahte Çantaları Tanıyor!

Satın alacağınız çanta gerçek mi sahte mi? Şu makinedeki cıvatalar doğru model mi? İşte akıllı telefonunuz artık bunları size söyleyebilecek.






Japon teknoloji firması NEC, nesnelerin üzerindeki dokudan ve yüzey özelliklerinden, ürünle ilgili bilgi verebilecek bir teknoloji geliştiriyor. Akıllı telefonunuza veya tablete takacağınız bir aparat ve bir görüntü işleme yazılım sayesinde, almak üzere olduğunuz çantanın orijinal olup olmadığını hemen anlamak mümkün olabilir.

Nesne parmakizi tanımlama” adı verilen bu teknoloji ile NEC sahte ürünler satanlara savaş açmış gibi görünüyor. Korsan ürünlerin kolayca anlaşılmasını sağlayan teknoloji, belli markaların üretimi olan eşya, kıyafet ve nesnelerin belli yüzey özelliklerine ve şablon şekillere sahip olduğu gerçeğinden yola çıkıyor. Aslında NEC bunu son kullanıcıdan çok satıcılar için düşünmüş, böylece mağazalarında satacakları ürünleri tarayıp sahte olup olmadıklarını anlayabilecekler.

Bu sistem tüm büyük markaların çeşitli orijinal ürünlerinin yüzey şablonlarını içeren bir veritabanı barındıracak. Servise üye olup da tarayıcıyı kullananlar bu veritabanındaki şablon ile, akıllı telefon veya tablet sayesinde taradıkları ürün imajını otomatik olarak karşılaştıran sistemden faydalanabilecekler.

Sadece çanta veya ayakkabı gibi giyim eşyaları değil, NEC bu sistemin barcode veya seri numarası basılamaycak kadar küçük vidalar, somunlar veya küçük parçalar için de kullanılabileceğini belirtiyor. Veritabanında üretici firmaların logo baskıları da yer alacak, böylece makineler ve elektronik eşyalardaki logoların doğrulaması da yapılabilecek.
Alıntı ile Cevapla