Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-13-2018, 12:10 AM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Lazer ile Diş Eti Tedavisi

Çağımızda lazer bir çok alanda kullanıldığı gibi diş eti tedavisinde de kullanılmaktadır. Bu yazımda sizlere lazerle diş eti tedavisinin eksilerinden ve artılarından bahsedeceğim.

Lazer ile diş eti tedavisi nasıl yapılır?

Öncelikle cevap verilmesi gereken soru lazerle diş eti tedavisi herkese uygulanabilir mi? Evet hamileler ve yaşlılar da dahil olmak üzere hemen herkese lazerle diş eti tedavisi yapılabilir.
Diş etinde meydana gelen iltihaplı dokular sert lazer doku uzaklaştırma tekniğiyle temizlenir. Daha sonra yumuşak doku lazeri ile bakteriler diş etinden uzaklaştırılır. Bu işlemlerin ardından diş yüzeyinde ki zararlı noktalar da gene lazerle temizlenmektedir.
Lazerle diş eti tedavisi tek başına yeterli olmayabilir, öncelikle klasik diş ve diş eti temizleme yöntemleriyle tüm zararlı bakteriler ağız içinden temizlenmeli ve sonra lazerle tedavi uygulanmalıdır.

Lazerle diş eti tedavisi ne kadar süreyle kalıcılık gösterir?

Lazerle yapılacak sert doku temizliği ve yumuşak doku temizliğinin ardından kişi, 6 ayda bir yumuşak doku lazerini sadece bir seans tekrarlatmalıdır. Böylece diş etleriniz çok uzun yıllar sağlıklı kalacaktır.

Lazerle diş çürüğü tedavi edilebilir mi?

Evet lazerle diş çürüklerinin tedavisi de mümkündür, özellikle yeni oluşum çürükler lazerle ağrısız tedavi edilir. Lazerle dişlerin istenilen dokusu kaldırıla bilmektedir. Yani mine tabakası, dentis tabakası gibi bölümler lazer aşındırma tekniğiyle kaldırılabilir. Böylece çürük olan bölge lazer ile temizlenir ve dişin diğer tabakaları da zarar görmez.

Lazerle diş tedavisinin avantajları nelerdir?

  • Ağrı eşiği minimum düzeydedir
  • Klasik operasyonlara nazaran daha uzun ömürlüdür
  • Lazerle yapılan operasyonlarda diş tabakası zarar görmez
  • Psikolojik olarak hastada travma yaratmaz
  • Lazerle ısı düzeyi 25-35 derecede sabit kaldığından ısıya bağlı zararlar görülmez
Tek dez avantajı bu işlemi mutlaka iyi bilen bir diş merkezinde yaptırmak zorunda olmanızdır. Buda biraz masraflı olsa da diş sağlığınız için değecektir.
Alıntı ile Cevapla