Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-13-2018, 08:27 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Kulunç nedir, nerede bulunur nasıl geçer?

Bazen kemiklerinizde tarif edemediğiniz ağrılar duyarsınız. Özellikle geceleri artan bu sırt ağrıları sizi oldukça huzursuz eder. Kulunçlarım ağrıyor diye kendi kendinize şikayette bulunursunuz. Peki bu kulunç ağrısı nedir, kulunç ağrısı nasıl geçer ve kulunç ağrıları vücudumuzun neresinde olur? Yazımın kalan kısmında sizlere kulunç ağrılarıyla ilgili sağlık bilgileri aktaracağım.

Kulunç Nedir?

Kulunç ağrısı halk arasında kullanılan bir terimdir ve özellikle sırt bölgemizdeki kas-kemik ağrılarını ifade etmek için kullanılır. Tıp dilinde ise kulunç ağrısına miyofasiyal ağrı denilmektedir.

Kulunç nerede olur?

Kulunç genellikle sırtta, kol ve bacaklarda görülmektedir. Kemiklerde özellikle eklem noktalarında hissettiğimiz ve anlam veremediğimiz ağrılardır, bazen hafif bazende şiddetli olarak kendini gösterir. Kulunç ağrısı kas dokusunda da görülür.

Kulunç ağrısı neden olur?

Kulunç ağrılarının birden fazla sebebi olabilir. Tek başına (grip gibi) bir sebebi yoktur. Kulunç ağrısına sebep olabilecek faktörlerden bazıları şunlardır:
  • Uzun süre ayakta durmak
  • Uzun süre yatmak
  • Uzun süre oturmak
  • Terliyken rüzgarda durmak
  • Ağır çalışma şartları
  • Romatizmal faktörler

Kulunç tedavisi nasıl yapılır?

Ninemizden kalma bir yöntem olan bardak kapama sırt ağrılarına iyi gelir, bu yöntem uzak doğuda da sıklıkla kullanılmaktadır, ancak işin ehli birine yaptırmanızda fayda var. Eğer ağrı şiddetli değilse sırtınıza yapılacak hafif masajlar, sıcak bir duş ve orta sertlikte bir yatakta dinlenme ağrınızı geçirecektir.


Kulunç ağrınız şiddetliyse bir ortopedi doktoruna görünmenizde fayda var. Lakin romatizma hastalığı yada kaslarda zedelenme sorununa sahip olabilirsiniz. Genellikle doktor kas gevşetici yada volteren yazacaktır.
Kulunç ağrısını sürekli çekiyorsanız ve doktorunuz bir hastalığınızın olmadığını söylediyse bu durum tamamen yaşam şartlarınızdan kaynaklanıyor demektir. Özellikle bilgisayar başında fazlaca zaman geçirenlerin kulunçları tutulur. Yapılacak tek şey yaşam standartlarınızı yeniden gözden geçirmek ve spor yapmak.
Alıntı ile Cevapla