Konu: Başak Burcu
Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-29-2014, 02:24 AM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart Başak Burcu



Başak Burcunda doğanlar mükemmeliyetçidirler ve özellikle başkalarının yapmış olduğu hiçbir şey onlar için mükemmel değildir. Ayrıca, kendilerine ve başkalarına yüksek standartlar koymak isterler. Bunlara ulaşılması zor olduğu için de hiçbir şeyden memnun olmazlar.
Çalışkandırlar. Ayrıntılara olan düşkünlükleri, hiç durmadan bir şeylerle uğraşmalarına ve sonunda aşırı derecede yorulmalarına yol açar.
Başak Burcunda doğanlar bir hayli neşeli, esprili, canlı, sevimli, sakin görünüşlü, mantıklı, gözle görülür şeylere ve paraya önem veren kimselerdir. Bulundukları yerde hemen herkesi oyalayabilirler. Çeşitli konuları açarlar ve hiç kimsenin dikkat etmemiş olduğu şeyleri anlatırlar. Ancak, tanımadıkları kimselerin yanında pek konuşmazlar. Çünkü sözlerinin nasıl karşılanacağını kestiremezler.
Dışa dönük oldukları izlenimini verirler; duygulu ve çekingen oldukları gerçeğini sözlerle, esprilerle gizlerler. Zekalarını gösteren sözleri, kahkahadan, aslında onların korunmasına yarayan bir zırh gibidir. Önemsiz bir söz onların kederlenmesine, gözlerinin dolmasına neden olabilir. Çünkü güler yüzün arkasında kuşku ve endişelerini gizlemelerine rağmen bir tek sözle de yıkılabilirler.
Sözünü esirgemeyen, her şeye gülen, alaycı olmalarına rağmen çok alıngan olabilecekleri kimsenin aklına gelmez. Çünkü görünüşte onlarda “duygu” olabileceğine inanmak çok güçtür.
Başak Burcunda doğanlara, “Başaklar köle ruhludur, yönetilmek için yaşarlar!”, “Köle ruhlu!” ya da “Hizmetçi kılıklı!” diyenler de vardır.

Alıntı ile Cevapla