Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-29-2014, 10:27 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Nefes İzinizin Olduğunu Biliyor Muydunuz?

İsviçreli bilim insanları dendiği zaman genellikle cümlenin geri kalanı dinlenmeden olay çok da ciddiye alınmaz. Ancak bu haberden sonra bu önyargınız değişecek!






İsviçreli bilim insanlarının araştırmaları sonucunda her kişinin aynı parmak izi gibi birer “nefes izi” olduğu ortaya çıktı. Araştırmaya imza atan bilim insanları, nefesin idrar ve kan tahlilleri gibi tanı koymada da kullanılabileceğini belirtirken buna ek olarak, akciğer enfeksiyonlarına yol açan bakterilerin türü, hatta mide kanserinin bile nefes izi sayesinde anlaşılabileceği açıklandı.
Bir nefes ile hastalığınızı öğreneceksiniz
Şimdilik nefes izi metodunun klinik kullanıma girebilmesi için bir süre daha araştırmacıların kullandıkları araçları ve sonuçlarını test etmeleri gerekiyor. Ancak araştırmada kullanılan cihazın kullanım için büyük ve pahalı bir cihaz olduğunu belirten bilim insanları, hali hazırda mevcut olan küçük ve taşınabilir nefes analiz cihazlarına eklenecek özellikler ve verimliliklerinin artırılması durumunda kliniklerde ve muayenehanelerde vazgeçilmez bir araç olarak yerini alacağı tahmin ediliyor.
Görünen o ki çok yakında artık bir nefesimizle vücudumuzdaki tüm rahatsızlıkları anında öğrenebilecek ve böylece yaşanan hastalıklarda hayati önem taşıyan erken teşhis büyük ölçüde gerçekleştirilebilecek.
Alıntı ile Cevapla