Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-07-2014, 05:13 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Çocuklarda Yeme Sorunu



Çocuklarda belirli dönemlerde oluşan yemek yememe sorunu sizin ona yardımınızla çözülebilir. Çocuğunuzun yemek istememe sorununu çözecek öneriler...

• Aile içinde yemek yeme düzeni oluşturmaya özen gösterin. Çocuğunuzu belirli yemek saatlerine alıştırırsanız yemek yemesi daha düzenli olacaktır ve yemek saatlerinde aç olacağı için yemek yememe davranışı göstermeyecektir.

• Çocuğunuzu yemek yemesi için zorlamayın. Acıkmasını bekleyin. Hiçbir çocuk açlıktan ölmez. Çocuğunuza kendi açlık hissini anlaması için fırsatlar verin.

• Çocuğunuzla aynı zamanlarda yemek yemeğe özen gösterin. Sofrada paylaşılan zaman çocuk için oldukça önemli. Sofrada çocuğunuzla konuşarak çocuğunuzunda o andan zevk almasına yardımcı olun. Böylece yemek yemek onun için hem doyurucu hem de eğlenceli bir aktivite haline gelecektir.

• Çocuğunuz yemek yerken istediği şekilde yemek yemesine imkan sağlayın. Özellikle küçük yaşlarda onları belirli kalıplar için zorlamayın. Farklı deneyimlerle doğruyu bulacaklardır, unutmayın!

• Yemekleri çocuğunuzun tabağına koyarken farklı şekiller oluşturarak onlara servis edin. Örneğin salata tabağı hazırlarken sebzelerden bir yüz şekli oluşturabilirsiniz. Marulları saç, salatalıkları göz, havucu burun şeklinde kullanabilirsiniz. Yaratıcılığınızı kullanarak farklı dizaynlar yapıp çocuğunuzu yemek yemeğe teşvik edebilirsiniz.

• Öğün aralarında çocuğunuzun abur cubur yemesini engelleyin. Bu tip yiyeceklerle karnını doyurmasını önleyin.

• Bazı uzmanlar yemek yemeden 1 saat önce sıvı gıda tüketiminin durdurulmasını öneriyor. Çünkü sıvı gıdalar kısa süreli tokluk hissi ve şişkinlik yarattıkları için çocukların yemek yemelerini engellediklerini belirtiyorlar.

Uzmanların önemle vurguladığı bir nokta; aile ortamında yemek yememe davranışını gösrteren birçok çocuğun okul ortamında bu davranışı göstermemesi. Bunun en önemli nedeni çocuklara okul ortamında belirli saatlerde yemek yeme şansına sahipler dolayısıyla yemek saatleri esnasında aç oluyorlar, bu da onların yemek yememe ihtimallerini azaltıyor.
Alıntı ile Cevapla