Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-10-2014, 10:32 AM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Burun Askısı Yöntemi

Burun askısı bilinen burun operasyonlarına nazaran çok daha kolay uygulanan, invaziv olmayan ve bu nedenle kullanımları giderek artan bir yöntem. Burun askı yöntemi özellikle burun ucu ile ilgili sorunlarda, ameliyata gerek kalmadan düzelme sağlayan, kısa sürede uygulanabilen bir yöntemdir. Burun ucu geniş ve düşük olan hastalarda, kemik yapıda küçük çıkıntıları olan fakat çok belirgin kemik çıkıntı ve eğrilikleri olmayan hastalarda başarı ile kullanılabilir.





Özel dizayn edilmiş bir iğne ile ciltte kesi yapmadan burun ucu kıkırdakları daraltılıp üstteki kemik yapıya erimeyen kalıcı bir iple asılmaktadır. Bu müdahale lokal anestezi altında 10 dakika içinde tamamlanır ve işlem sonrası hasta hemen evine dönebilir. İşlem bitiminde burnunuzun yeni formunu korumak için bir flaster kullanılır. Bu flaster 2-3 gün içinde çıkarılır. İlk 1 hafta burunda minimal şişlik olabilir. Burun ucu bu şişlik ve dokuları gerilimi nedeniyle fazla kalkık gibi durabilir.

Fakat 2-3 hafta içinde bu görünüm düzelir ve yeni pozisyonunu alan burun yaşamınız boyunca bu şekilde kalır. Burun cildi de şekillendirilen ve dikleştirlen kıkırdaklara bu şekilde yapışır, 3 hafta sonrasından itibaren askı çıkarılsa dahi burun yeni şeklini korur. Yapılan işlem tamamen geri dönüşümlüdür. 1 hafta içinde askı çıkarılır ise burun eski şeklini alır.
Bu da işlemin önemli bir diğer avantajıdır...
Alıntı ile Cevapla