Gullbabici - Hayata Dair Herşey  
  #1  
Alt 12-03-2014, 11:35 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart Kocalara ne oluyor?

İşkolik kocalar, anne kuzusu kocalar, umursamaz kocalar, ilgisiz kocalar... Nedir bu kocalardan çektiğimiz? Gönül Derman sorunlarımıza çözüm önerileri sunuyor.

İŞİNİ BAHANE OLARAK KULLANIYOR!

Soru: eşimle çok sorunlar yaşıyorum. Her gece işini bahane ederek geç geliyor cinsel hayatımız sıfır, ilgi yok ama işi sadece kendisine ait sorumluluğu çok böyle olması mı bunların nedeni? Çok katı kuralları var. 5yıllık evliyiz hala kısıtlanıyorum. Konuşmak çözüm olmuyor. Boşanmak da şuan benim için çok zor 2 yaşında oğlum var. Çok sinirliyim tedaviye de hayır diyor ne yapacağım ben yardım edin lütfen siz başkalarından farklı bir şeyler söyleyin. Çocuğa karşı ilgisiz, iş diyor sadece. Hep hayal ediyorum dilediğim hayatı ama çok uzak ailemde bana çok uzak yanımda kimsem yok. Lütfen yardım edin...

Merhaba;
Elbette ki kendi işi olması ve işinin çok olması seni ihmal etmesine sebep değil ve olamazda. Beş yıllık evlilik çok uzun süreli bir evlilik değil zaten. En baştan şunu da belirtmeliyim ben kolay kolay boşanma taraftarı değilim fakat elinden geleni yapıyorsan ve hala bir şeyler değişmiyorsa bazen çokta zorlamanın anlamı olmuyor. Bunlara rağmen boşanmam şu an için çok zor dediğinden birde aşağıda ki yolları denemeni tavsiye edebilirim.

Sinirli olman çok doğal çünkü kafanı kurcalayan sorulara cevap bulamadığın için öfke duyuyorsun. Kaldı ki hiç çözümde bulamamışsın nasıl bulacaksın bu kadar iletişim eksikliğinin olduğu bir evlilikte oda ayrı tabi. Yine de her şeye rağmen küçük denemeler yapsan ve yine sen değişsen!!! Biliyorum bu söyleyeceklerim biraz senin kafanı karıştırabilir ama denersen bu durum da ne kaybedebilirsin? Çok katı kuralları olduğu için dışarı da bir sosyal hayat oluşturmana da izin vermeyecektir. Şimdi yapabileceklerini düşünelim. Hepsini uygulayamazsan da bir kısmını hayatına uyarlayabilirsin. Madde madde gidiyorum.

1. öncelikle seninle ilgili her bilgiyi ve düşünceni kocanla paylaşmayacaksın.

2. akşamları çocuğunu giydir özenli bir şekilde en fazla yarım saat babasıyla geçirmesini sağlayarak uyutmaya çalış. Birlikte akşamlar yaşarsınız belki ve evde ki ortamı sakinleştireceksin.

3. ona fazla hissettirmeden kendi bakımınla çok fazla ilgilen akşam eve geldiğinde bambaşka bir kadın bulsun ama ondan ilgi bekleme normal davran.

4. yine akşamları sevdiğiniz dostlarınızı evde ağırlamaya çalışırsan eve erken gelmek zorunda kalacak fakat yine ilgini onun üstünde tutma zor biliyorum ama zoru başaracaksın.

5. bu dönemde kendine bir aktivite bul çocuğun küçük olsa da hayatına uygun çözüm bularak dışarıda kendine bir sosyal hayat oluşturacaksın. Bunların sonucun da dünya görüşün değişecek belki kendine bir iş bulacak ve güçlenebileceksin. Bu kendini geliştirmene ve sağlıklı evlilikler nasıl olur diye fikir edinmene de vesile olur. Buna izin vermeyecektir. Çünkü güçlendikçe bazı şeylere dur demenin daha kolay olacağını bildiğinden gerekirse ona söylemeden yapmalısın. Reddetme olasılığı yüksek.

Bunları yapmanın sebebi akşam eşinden daha az ilgi bekleyeceksin ve bu sana iyi gelecektir. Çünkü kendini iyi hissedersen çocuğuna ve kendine de iyi, saygılı davranırsın bu durumda kocanda değişikliklere göre davranacaktır.
Hayal ettiğin hayat çok uzak diye düşünme kocandan ilgi beklemediğini belli etmeye çalışırsan kocan da ne oluyor diye düşünecektir. Bunların hemen olmasını bekleme biraz zamanla sonuç alma olasılığın olabilir. Lütfen hiçbir sorunun çözümsüz olduğunu düşünme inan bazen yapman gereken doğru çokta uzakta değil.
Sevgi ve huzurla kal.

Kayınvalidem çok mu zeki kocamla ikisinin arasın da kaldım?

Soru: Merhaba Gönül Hanım. Benim sorunum eşimle ilgili. 5 aylık evliyim. Kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz. İlk zamanlar maddi sıkıntılar sebebiyle düzenimiz oturmadığın dan alışmak için onlarla yiyip içiyor ve maddi konular da fikir alıverişin de bulunuyorduk. Fakat bende eşimle baş başa kalmak onunla gezmek sinemaya gitmek bir yemeği sadece ikimiz yemek istiyordum. Kayınvalidem bu isteklerimi sözde çok olağan karşılarken ama bir akşam yemeğe yukarı çıkmasak imalı sözler söyleyip surat asıyor beni huzursuz ediyor. Bazen eşimle beni kıskandığını bile düşünüyorum. Çünkü ben yokken kocamla konuştukların da sonrasın da eşimin bana tepkili olduğunu seziyorum. Kayınvalidem çok zeki bir bayan birebir söylemese de imalarla çok güzel tepkisini ortaya koyabiliyor. Farkına vardığım şeyleri ve eşim yokken annesiyle yaşadığımız sürtüşmeleri eşime sonradan anlattığım da destek beklerken kesinlikle destek olmuyordu. Bir yandan kızıyor diğer yandan anlamaya çalışıyordum. Annesiydi karşımızdaki kadın sabırla bekliyordum. Bir süre sonra eşim kız kardeşiyle şiddetli bir biçim de tartıştı bir daha yukarı çıkmayacağını söyledi. Kayınvalidem ise olayla hiç ilgim olmamasına rağmen bana kızgınlığını dile getirdi. Oğlu yukarı çıkmıyor diye bende çıkmazsam bizi sileceğini söyledi. Eşimin de ısrarıyla ben yukarıyla bağlantımı devam ettirdim.
Yaptığım fedakârlıkları dile getirsem de bir anlamı olmaz ama yine de yaptıklarımla değil de yapmadıklarımla yargılandım. Bir teşekkür görmedim ama ufak tefek eksik ya da yanlış bir şey yaptım mı asla telefi edilmedi aksine imalarla yüzüme vuruldu. Çalışan ayakları üstünde duran bir bayanım. Söylemek istediğim ev kadını modun da eşinin eline bakan biri de değilim. Ama tüm bu yaşananlar sebebiyle kendime güvenimi kaybettim. Psikolojim son derece bozuk. Tamam, eşimi ailesinden koparmak değil niyetim. Fakat bir bayan nasıl yeni bir aile için ailesin den ayrılıyorsa erkeğin de bunun bilincin de olması gerekmiyor mu?
Ama en önemlisi ailesinin de bu bilinçte olması gerekmiyor mu?
Benim oğlum artık evli bir aile kurdu demesi gerekmiyor mu?
Oğullarını hayata karşı sorumluluklarıyla baş başa bırakmaları gerekmiyor mu?
Ben bunların farkındayım ama eşim ve ailesi böyle düşünmüyor. Amaçları ne?
Ben nerede yanlış yapıyorum? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Merhaba isimsiz,
Çok haklısın sorularında ve söylediklerin de. Zaten benim de hep vurgulamak istediğim durum bu. Kızlar sahiden de evlenince önceliği hep kurdukları yeni aileye verirken maalesef erkekler bu duruma biraz daha geç adapte olabiliyorlar.
Bunun sebebi belki de dediğin gibi aileler oğulların dan ellerini henüz çekmeye hazır hissetmiyorlar kendilerini. Anneler ben çocuğumu elkızına bırakamam benden daha mı çok düşünecek koruyacak oğlumu diye düşünüp ne yazık ki kendilerince elkızını küçük görerek ve önemsemeyerek bak ben senden daha bilgili ve güçlüyüm mesajını veriyorlar. Tabii ki gelin bu durumdan zayıf düştükçe anneler daha güçleniyor. Bir yazımda da dediğim gibi zaman geçince gelin de pozisyonunu oturttuğu zaman güçlenen taraf olduğun da ilk iş kayınvalideyi evden uzaklaştırmaya başlıyor. Keşke bütün bunlara gerek kalmasa ama anneler zaman geçtikçe gelin güçlenip red ettiğin de bu defa da mağduru oynamaya başlıyorlar ama iş işten geçiyor. Demek istediğim sen de bu aşamaları geçip daha da güçlendiğin de akıllı değil de hayat tecrübesiyle sorunlarla nasıl baş edeceğini dolayısıyla kayınvalidenin seni üzmesine nasıl izin vermemeyi öğreneceksin.
Anne dışarı çıkmanıza surat asıyor olabilir ama sen bunu görmemezlikten gelip nazik tavırlarını sürdürerek farkın da değilmiş gibi davranırsın. Bu onu kızdıracaktır sen yine de kibarca bildiğin gibi davran. Sana saygılı davrandıkça sen daha da saygılı ol. Kabalaştığı zaman eşine onu kötülemeden neden böyle yapıyor ki ben ona ne yaptım anlamıyorum. Sen anlayabildin mi? Gibi sorular sor bırak hoşlanmasan da yorumlar yapsın. Yine mademki yukarı çıkmıyor ısrarla aranız da kalmak istemiyorum senin kızgınlığının faturası bana çıkıyor. Bize saygı göstermediklerinin farkındayım yine de annen kızgınlığını benden çıkarıyor sen de yukarı benimle çık. Sen onlarla baş edebiliyorsun ama ben yapamıyorum sonrasın da çok üzülüyorum de bunu yaparken asla suçlayıcı değil de yapıcı bir tavırla söylemeye çalış. Çünkü suçladıkça eşin annesini korumak zorun da hissedecek kendini. Bunların neticesin de kocan kurduğu aileyi dolayısıyla senin sorumluluğunu alacak ve annesi de imalarını azaltacaktır. Henüz çok yeni evlisin bu sorunlarla başa çıkmayı bilemediğin için kendine güvenini kaybetmiş olabilirsin. Ama zaman için de birçok tecrübe sana yol gösterecektir. Önemli olan evliliğinin bundan az hasarla çıkmış olması çünkü bu kocayla yıllarını geçireceksin. Umarım bu söylediklerim seni biraz rahatlatıp yol gösterebilir.
Sevgiyle kal.

Gönül Derman

İSİMSİZDEN CEVAP...

Gönül hanım yanıt için çok teşekkür ederim. Olaylara bakış açınızdan ve sunduğunuz çözümlerden o kadar çok etkilendim ki hayranlığımı kelimelerle ifade etmekte güçlük çekiyorum. Anne şefkati gibi bi his uyandı içimde size karşı çok çok teşekkür etmekle yetiniyorum paylaşmak istediklerimi üstünkörü anlatabildim. Detaylara girsem bunları yazmaya ne benim parmaklarım dayanır ne de okurken sizin gözleriniz...
Önerilerinizi dikkate alacağım. Eğer tekrar bi sorunum olursa paylaşırım ki inşallah olmaz. Hayatın size mutluluk, başarı ve sevgi getirmesi dileğiyle hoşçakalın güzel günler sizinle olsun.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 10-13-2019, 09:19 PM
GregoryRat
 
Mesajlar: n/a
Standart

Ñама324BettCHAPNarrsurvТолкГоÑпКартÑтудхорофакуStevFranĞ›ÑÑÑŒPeneMileStepSkarЕвро
ЛитмМоÑкBancStilRichBeauMOSAКартUltrMarcSummRKelБерл(194BonuJeweКраÑГолиунивVima
МогиМотыTescSolaDykeÑертGreeHenrчитаMariКамыКанаПаниÑтудÑтихСемиXXIIModoStatJean
NeriZiyaКрупСкорCharHeinXVIICotoOmsaСомаCotoSelaLogiEddiHaroNikiМиниCICAAMIEПавл
ЛаврthesмалылитеradiдеÑтцивиClauLoriКараХоджGeorCollКваÑЛитеZoneZoneZoneZoneChet
NasoMORGZoneZoneZoneZoneMiyoБеÑĞ¿ZoneZoneZoneR3P0HubeĞŸĞ›-1ZoneZoneXVIIHotePionнадг
MicrZigmКитаBernWinnDigiЧернЗайчИталPoweJoanSQuiдетаSuprNaniPhilнагрtracТекÑVali
пазлиздеиздеJeepКитаПолÑSpijNirvÑборKenwLegoCrysAdvaКоÑÑŒNiveCompчтивNASAЛитĞ*ЛитĞ*
ЛитĞ*ClifЛитĞ*ЦзедĞ*жез(192КороЗайцПаноПодъКолÑжанрунивWarr(197ЗориказаучилBegiКадр
RobeBAFTбеÑÑСоденеорзнанКоÑтВоитВороквалXVIIДанндеÑтзадаСмирПетлБиргФормреклЛоба
БаймDarrавтоМуроВаÑиPionPionPionNeedJonaПарапрогoutrзапиавтоhaveБулгИÑтоавтоĞекр
ИнеÑGamz
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler Arama
Stil
Forum Bilgilendirme Linkler
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir.
tuzla escort seks hikayeleri seks filmi izle ... bursa escort bursa escort bursa escort ... sincan escort kızılay escort rus escort etlik escort beylikduzu escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti eryaman escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom hack forum Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin Onwin giriş gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan sincan escort otele gelen escort antalya rus escort

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108