Gullbabici - Hayata Dair Herşey  

Go Back   Gullbabici - Hayata Dair Herşey > GunduzDusleri Cafe > Ekonomi-Finans-Borsa
Kayıt ol Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
  #1  
Alt 01-04-2015, 11:27 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart Yıldız: Bekarlık nükleerden daha tehlikeli



Enerji Bakanı Yıldız, bekarlığın nükleerden daha riskli olduğunu söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de kurulacak nükleer güç santrallerinin riskinin eleştirildiği kadar yüksek olmadığını belirterek, bunu ABD'de yapılan sosyolojik bir araştırmadan örnek vererek açıkladı.

Yıldız, araştırmaya göre ABD'de bekarların evlilere göre 6 yıl daha az yaşadıklarının tespit edildiğini belirterek, "Sigara ortalama insan ömrünü 2.3 yıl, yoksulluk 700 gün, alkol 130 gün, kalp 2100 gün öne çekiyor. Uçak kazaları ise ABD'de ortalama insan ömrünü bir gün öne çekiyor. Nükleer santrallerin ortalama ömür kaybı ise sadece 0.03 gün olarak tespit edilmiş" dedi.

Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür etmeliyim. CHP ve MHP seçim beyannamesinde, nükleer güç santrallerinde beraber olacaklarını söylediler. Nükleer konusunda detaylı bilgi almak isteyen siyasi parti başkanları ziyaret edebilirim.
Biz Rusya'ya yüzde 70 bağımlı değiliz. Rusya'yla tüm enerji alanlarında bağımlılığımız yüzde 27'lerde. İki nükleer santrali kurmuş olmakla Rusya'dan 6 milyar dolarlık ithalatı keseceğiz. Bağımlılık azalacak.

Nükleer güç santrali konusunda Rus firmaya, 'Yapacaksınız, işleteceksiniz ve devam edeceksiniz' dedik. Hisseler ileride değişebilir. Sorumluluğun Rusya'da kalması çok önemlidir. Sorumluluk ve risklerde tamamen sorumluluk şirketindir. Hisse değişimleriyle alakalı belki Türk ortaklık olacak. Türkiye'nin ortaklığı yüzde 49'lara kadar olacak. Santral projesi 9 şiddetinde depreme dayanacak şekilde revize ediliyor.

Türkiye'deki santrali tamamıyla Rusya'daki firma yapmayacak. Beş altı kuruluş bir araya gelecek. Yüzde 20 kârda hissedarız. Türkiye'de deprem riskinin en az olduğu 5'inci bölgede kuruyoruz. Sinop ve Mersin'le ilgili çalışmalar tamam, 2'sinin çalışmaları sürüyor. Sıfır risk, sıfır hareket yani hiçbir şey yapmamak lazım."

ATIKLARIN BERTARAFI ŞİRKETİN SORUMLULUĞUNDA
CNN Türk'e konuşan Yıldız, atıkların bertaraf edilmesinin de projeyi yapan şirketin sorumluluğunda olacağının altını çizerek, "Türkiye'deki bütün deprem analizleri güncellenip, incelenecek. Atıkların bertaraf edilmesi de proje şirketinin sorumluluğundadır. Ülkesine de götürülecektir. Hiçbir atığı kendimiz alma yükümlülüğünde değiliz" dedi.

Eski santrallerin kapatılması gerektiğini belirten Yıldız, "Ermenistan'daki santralin de kapatılması lazım" dedi.

Paris'in etrafında 9 nükleer santralin olduğunu belirten Yıldız, "Dünyanın en fazla turist alan şehri Paris'tir, 55 milyon turist çeker. Bu oran Türkiye'nin iki katı. Paris'in etrafında 9 tane nükleer santral var. Paris'in turisti kıymetli de bizimki tersi mi? Turizme, yeşile, tarımımıza hiçbir şey olmaz. Nükleer santral turiste bir sıkıntı verecek olsa Paris'in ayağa kalkması lazımdı. Türkiye yenilenebilir kaynaklarını bir kenara bırakmadan enerji çeşitlenmesi yapacaktır" diye konuştu.

Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 11-01-2019, 09:01 AM
GregoryRat
 
Mesajlar: n/a
Standart

Дмит310.5CHAPNormIntrбизнĞ*оÑÑДжабRadiВолкуказкардБрунSifrTescline1796RossTescSand
клейШтамDekoApriSoehМакаиÑтоQuenPeteMukuSmilÑоÑÑ‚ÑтраBonuКузьГориÑзыкБаÑÑ‹ThisКото
чита(КриEricPensСвитArthредаWarlLineSariБоÑĞ´PushNighJameWillXVIIСыÑоПоулМишеплаÑ
CircзеркGWCYГершZeroDeseПропJoliSieLÑертÑертFeliRobaкармШкреJuleZoneStarМатеZone
ZoneИллÑPhotМаркромаКуплYounреанThomЛагоБ300XVIIКшижMiyoĞльшМедвкругZoneZoneхар-
Zone02-1БондZoneZoneZoneZoneменÑхар-ZoneглавархизакаZonediamZoneхоронапрPCIeDAXX
KronКузнCampErneФаддFlipJardAmebКитаEPMSOlmeТверSQuiBlueMataГонкинфеtracÑклакниж
раÑкотлидемовоинÑзыкChilДойнLegoÑталCitihoupÑертĞртиШириСапржурнМалаPetoNarbJewe
ЛитĞ*ЛитĞ*ЛитĞ*медивыпуĞпулИллÑхудоĞÑинФедеУкраDolbКаниĞ*ебеВладЧелÑDaviЛибмThisbrbr
(ВедБутрLaurвещеБулгВереФирибизнĞзарЮдачВалиIFACавтоПритФормкраÑNeroHeikКондБичв
1205ПимеаьайГрозДаниPCIePCIePCIeYourXVIIТимчThisWelcĞ*епиФормЯкушCrisMichSvezШимк
Яхнибмрп
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla


Forum Bilgilendirme Linkler
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir.
tuzla escort ... bursa escort bursa escort bursa escort ... istanbul travesti altyazılı porno bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort çapa escort ataköy escort pendik escort şişli escort kartal escort taksim escort maltepe escort mecidiyeköy escort kadıköy escort beşiktaş escort ümraniye escort bakırköy escort fındıkzade escort bodrum escort escort istanbul istanbul escort kayseri escort kuşadası escort kocaeli escort konya escort kütahya escort manisa escort mardin escort mersin escort muğla escort nevşehir escort rize escort sakarya escort samsun escort şanlıurfa escort sivas escort tekirdağ escort trabzon escort tunceli escort uşak escort van escort yalova escort çorlu escort gebze escort gümüşhane escort izmir escort kilis escort kırklareli escort karabük escort karaman escort kars escort kıbrıs escort kırşehir escort malatya escort niğde escort ordu escort osmaniye escort sinop escort tokat escort yozgat escort zonguldak escort avcılar escort beylikdüzü escort

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108