Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-15-2014, 10:12 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Anne Karnında Kan Testi…





Amerika’da 10 yıldır üzerinde çalışılan ve yakın zamanda Türkiye’de de uygulanmaya başlayacak olan basit ama bir o kadar etkili kan testi ile anne karnındaki bebeğin kromozom yapısından anamolileri teşhis ediliyor. Amniyosentez yönteminin taşıdığı riskler olmadan, hamileliğin 8’inci haftasında bu kan testi ile uzun vadede kanserin erken tanısı konulabilecek ve kanser cerrahisi gerileyecek.
Prof. Dr. Kılıç Aydınlı
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Perinatoloji’de çığır açan basit ama bir o kadar da etkili kan testi, anneden alınan kan örneği ile hamileliğin 8’inci haftasında bebeğin kromozom yapısını ortaya çıkaracak. Gelecekte kanser tanısının bu kadar erken bir safhada belirlenmesine imkan tanıyacak yöntem, yakın zamanda Türkiye’de de uygulanacak.
Amniyosentez tarihe karışacak
Perinatoloji uzmanları Amerika’da bir süredir, amniyosentez gibi yan etkileri olmayan bir tanı yöntemi üzerinde çalışıyorlardı. 10 yıldır devam eden çalışmalarda başarılı sonuçlar elde edildi. Buna göre; hamileliğin 8’inci haftasında anneden alınan bir miktar kan ile bebeğin genetik haritası çıkarılabiliyor. Bu harita bize, bebeğin daha doğmadan olası hastalıkları hakkında ipuçları veriyor. Bu tanı yönteminin amniyo sentezden ciddi bir avantajı var, o da düşük riskinin bulunmaması.

Alıntı ile Cevapla