Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-16-2014, 12:21 AM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Laparoskopik Tüp Ligasyonu




Halk arasında tüp bağlatma ameliyatı’ olarak da bilinen bu korunma yöntemi, toplumumuzda giderek yaygınlaşmakta ve neredeyse tamamen ‘kapalı ameliyat’ dediğimiz laparoskopik cerrahi yöntemle yapılmaktadır.
Op. Dr. Erhan Karaalp
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Anestezi altında yapılan yaklaşık 20 dakikalık bir operasyon olup hastanın göbek deliğinin altından 1 cm; karnın sağ ve sol alt bölümlerinden 1’ er cm’ lik toplam 3 küçük kesi ile karın sezeryan kesisi gibi yaklaşık 10 cm kesilmeden yapılmaktadır. Bu; daha az ağrı, daha az hastanede kalım süresi, daha az işgücü kaybı demektir.
Anesteziye bağlı nadir riskler dışında tüp bağlatma ameliyatının kendisine dair kanama gibi riskler görülmeyecek kadar nadirdir çünkü kanamaya neden olabilecek bölgelerden nispeten uzak bir ameliyattır.
Bu doğum kontrol yönteminin hastayı menopoza sokması, adet düzensizliği yapması, adet sancılarını arttırması, bel ve kasık ağrılarına sebep olması gibi yan etkileri kesinlikle yoktur.
Akıntı ve aşırı kanama nedeniyle spiral kullanımı uygun olmayan kadınlar için ve ileri yaş, migren, kan pıhtılaşma bozuklukları, varis, fibrokistik meme hastalığı nedenleriyle doğum kontrol ilacı kullanamayan kadınlar için çok ideal bir doğum kontrol yöntemidir.
Günümüzde laparoskopik veya robotik cerrahi ile daha önceden bağlanan tüplerin istenildiği takdirde tekrar açılabilmesi de mümkündür.

Alıntı ile Cevapla