Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-17-2014, 12:46 AM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Diş Gıcırdatmaya Botoks Tedavisi





İleri diş sıkma vakalarında uygulanan botoksla, 6-9 ayda hastalar bu sorundan kurtulabilir.Çiğneme kasına yapılan botoksla kastaki stres kaldırılabilir ve istenmeyen kasılmalar yok edilebilir.Prof. Dr. Ahmet Umut Güler
Türkiye’de her iki kişiden birinin sorunu olan diş sıkma – diş gıcırdatma (bruksizm), botoks ile 6-9 ayda tedavi edilebilir. Gece plağı ile sonuç alınamayan durumlarda, yanak alt kısmında bulunan çiğneme kasına botoks yapılarak kastaki stresin ve istenmeyen kasılmalar kaldırılabilir. 6-9 ay etkisi süren bu uygulamanın sonunda kişi diş sıkma alışkanlığından kurtulabilir.
Gün içinde güçlü çene hareketleri çeneyi sıkar ve diş gıcırdatma olayı yaşanır. Stresli gün geçiren kişilerde uyku sırasında bilinçsizce ortaya çıkan diş sıkma hareketi dişlere ve vücudun baş boyun gibi bölgelerine de zarar verebilir. Stres en çok çene kaslarını etkiler. Bu durum gün içerisinde diş sıkmaya neden olabilir ancak daha çok geceleri ortaya çıkar.
Stres bruksizme neden olan en önemli etkenlerin başında gelir. Aşırı sinirli, hassas, titiz bir yapıya sahip olmak, dişlerin sıralanışındaki bozukluklar ve yanlış yapılmış dolgu ve kaplamalar bruksizm sebepleri arasında yer alabilir.
Tedavisi mümkün
Ağız ölçüsü alınarak oluşturulan ve dişlerin birbirine değmesini engelleyen silikon gece plağı, en yaygın tedavi yöntemi olmuştur. Gece plağının tek başına yeterli olmadığı durumlarda, stres terapisi, kas gevşetici ilaç uygulaması, hatalı yapılmış dolgu ve kaplamaların yenilenmesi gibi ek tedavilere gidilir.
Botoks imdada yetişiyor
Gece plağı ile sonuç alınamayan durumlarda, yanak alt kısmında bulunan çiğneme kasına botoks yapılarak kastaki stres kaldırılabilir ve istenmeyen kasılmalar yok edilebilir. 6-9 ay etkisi süren bu uygulamanın sonunda kişi diş sıkma alışkanlığından kurtulabilir.
İmplanttan önce bruksizm tedavisi yaptırın
Bruksizmde de erken teşhis önemlidir. Süre geçtikçe dişlerde ve çevre dokularda geri dönüşümsüz harabiyetler oluşabilir. İleri vakalarda dişlerin ağız içinde görünen kısımları tamamen aşınır alt yüz yüksekliği azalır. Hastalarda yüz asimetrileri ve estetik sorunları ortaya çıkar. Kişilerin önemsemediği bu rahatsızlık tüm dişlerin tamamen kaybına kadar ilerleyebilir.
İmplant tedavisi planlanan hastaların bu tedaviden önce diş sıkma sorununun çözümlenmesi gerekir. Buruksizm hastalarında, implantlara gelecek aşırı ve dengesiz kuvvetler nedeniyle implantlar çok kısa bir sürede kaybedilebilir.
Dişleri bile kırıyor
. Dişlerin çiğneyici yüzünde oluşan aşınma
. Dişlerde kırılma
. Dişlerde aşırı hassasiyet
. Diş etinin çekilmesi ve diş etinde aşınma.
. Dişlerde sallanma
. Yanaklarda tahriş
. Baş, çene ve boyun ağrıları
. Çene eklemlerinden gelen sesler
. Ağzı tam olarak açamama
. Yanaklarda oluşan tahrişler

Alıntı ile Cevapla