Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-22-2014, 02:31 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Cilt Mantarları İçin Zencefil Kökü





Zencefil hem tıbbi amaçlarla hem de yemeklerde sos olarak kullanılan bir bitkidir. Zencefil birçok hastalıkta tedavi için kullanılıyor. Mide bulantısı, soğuk algınlığı, grip, hassas bağırsak sendromu, adet krampları, titremeler ve dolaşım sorunlarında kullanılan bir bitki. Zencefil ayrıca baş ağrılarını, diş ağrılarını ve öksürüğü hafifletmek için de kullanılıyor. Zencefil çaylarda, yemeklerde kullanılmaktadır. Ayrıca zencefil kökünü kullanarak tırnak mantarı, sporcu ayağı kaşıntısı gibi cilt mantarlarını tedavi etmek de mümkündür. Aşağıda zencefil kökü kullanılarak hazırlanmış bir cilt mantarı kürü tarifi ve uygulanışı anlatılmıştır.

1. Bir zencefil kökünü 2 çay kaşığını dolduracak kadar rendeleyin.

2. Ocakta küçük bir kapta 1 fincan kadar suyu ısıtın. Suyun içine 2 çay kaşığı kadar rendelediğiniz zencefil kökünü ekleyin ve karıştırın. Sonra bir kupaya bunu dökerek 20 dk. kadar ıslanmaya bekleyin. Soğumaya bırakın.

3. Zencefil köküyle hazırladığınız cilt mantarları için karışımınız hazırdır. Bu karışımı bir pamuk yardımıyla etkilenen cilt yerlerinize uygulayın. Kalanını mantar oluşumu geçene kadar günlük kullanım için buzdolabında saklayın.

Alıntı ile Cevapla