Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-24-2014, 11:25 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Kısırlık: Tütün, Marihuana ve Diğer Uyuşturucular




Sigara, hem erkeklerde hem de kadınlarda kısırlığa neden olabilir. Deney hayvanlarında, nikotinin sperm üretimini engellediği ve erkek testislerinin boyutunu küçülttüğü gösterilmiştir. Kadınlardaysa tütün servikal mukusu değiştirerek spermin yumurtaya ulaşmasını etkiler.
Marihuana bir kadının yumurtlama döngüsünü bozabilir. Marihuana, sperme sayısını ve sperm kalitesini düşürerek erkekleri etkiler.
Eroin ve kokain kullanımı benzer etkilere neden olur, fakat riskli cinsel davranışlarla ilgili olarak kullanıcının PID ve HIV enfeksiyonlarına yakalanma riskini artırır.
Kadınlarda, alkolün etkileri fetüs açısından fazladır ve ciddi sonuçlara yol açabilir. Bununla birlikte, kronik alkolizm yumurtlama bozukluklarıyla ilişkilidir ve bu nedenle doğurganlığı etkiler.Erkekler tarafından alkol kullanımı testosteron senteziyle ilgilidir ve sperm konsantrasyonu üzerinde etkisi vardır.Alkolizm bir erkeğin cinsel yanıtını etkileyebilir ve ereksiyonu sağlayamama veya sürdürememe nedeniyle iktidarsızlığa neden olabilir.
Alıntı ile Cevapla