Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-25-2014, 06:23 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart Kuru saçlar için maske tarifleri



Saç bakım maskeleri, saç tellerini onarır ve saçların derinlemesine bakımını yapar. Faydasını göreceğiniz, etkili bir bakım için seçeceğiniz maskeyi haftada bir uygulamalısınız.
Boya, perma, röfle, güneşe maruz kalma gibi saçları ekstra yıpratan durumlarda ise haftada iki veya üç kez kür yapın. Böylelikle saçlarınız eski canlılığına çok daha çabuk kavuşu.Maskelerin etkili şekilde kullanım önerisi: Fındık büyüklüğünde bir parça maskeyi temiz saça uygulayın. Maskenin saça daha iyi nüfuz etmesi için saçınızı sıcak bir havlu ile sarın. Maskede önerilen süre kadar bekledikten sonra bol suyla durulayın. Durulamanın sonunda diplerden uçlara soğuk su tutun.
Kına ile Bakım :
8 yemek kaşığı kına, bir yemek kaşığı yağ ve yeterli miktarda süt ile karıştırılarak hamur haline getirilir. Bu karışım, saçlara iyice yedirilerek sürülür. Yarım saat bekletilir ve ılık su ile yıkanır.
Yağ Bakımı Kürü :
1-Hindistan yağı ve zeytinyağı masaj yapılarak saça uygulanır ve bir süre beklenir. Beklendikten sonra tekrar saç derisine masaj yapılır ve saçlar yıkanır.
2- 50 ml zeytinyağı ve yarısı kadar biberiye yağını iyice birbirine karıştırın. Karışımı saç diplerine gelmeyecek şekilde saçın tamamına sürün. Saçınızı sıcak bir havlu ile sarıp, 1 saat bekletin. Sonra şampuanlayarak yıkayın.
Bu maske kuru saçları besler ve korur, kolay şekil almalarını sağlar.
Süt Bakımı Kürü :
Diğer bakım kürlerini denemek istemiyorsanız veya yağa karşı bir alerjiniz var ise bu bakım türünü deneyebilirsiniz. Yapmanız gereken saçınıza ve kafa derinize süt ile masaj yapmak ve masajdan bir saat sonra yıkamak.

Alıntı ile Cevapla