Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-04-2015, 09:56 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart Tim Cook 2014'ün en iyi CEO’su seçildi



2011'de Steve Jobs'tan boşalan koltuğa oturan Tim Cook, CNN Money tarafından 2014'ün en başarılı CEO'su seçildi.

Apple’ın CEO’su Tim Cook, CNN Money tarafından 2014’ün en başarılı CEO’su olarak belirlendi.
Apple hisse senetlerinin 2014’te yüzde 40 oranında artmasının Tim Cook'un bu ünvana layık görülmesinde etkili olduğu belirtildi.

Şirketin kurucusu Steve Jobs’un 2011’de sağlık sebeplerinden dolayı görevinden ayrılması sonucunda Apple’ın başına geçen Cook, 3 yıllık görevinde Apple’ın sektördeki yerini biraz daha sağlamlaştırmışa benziyor.

Geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen iPhone 6 ve 6 Plus ile beklediği satış rakamlarına ulaşan Apple’ın bir önceki yıla kıyasla düşen iPad satışlarına rağmen genel satış grafiği yükselmeye devam ediyor.
Geçtiğimiz aylarda ABD'de kullanıma giren Apple Pay ödeme servisindeki gözle görülür artış da Cook’un 2014 yılındaki başarıları arasında gösteriliyor. Apple Pay'in hizmete girdikten kısa bir süre sonra bu şekilde ödeme yapan her 100 kişiden 1'i tarafından kullanıldığı açıklanmıştı.

Cook geçtiğimiz günlerde Financial Times tarafından ‘Yılın Adamı’ seçilmişti. Cook, Time tarafından da ‘Yılın Adamı’ ünvanına aday gösterilmiş, ödül Ebola ile mücadele eden kişilere verilmişti.

Alıntı ile Cevapla