Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-07-2015, 10:42 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Saçlarınızı kırmayın!





Kırıklarınız yüzünden saçlarınızı istediğiniz gibi uzatamıyorsunuz. Sürekli kestirmek zorunda kaldığınız kırıklardan kurtulmak için neler mi yapmalısınız?


  • Güneş ışığı, sıcak fön saçlarınızın kurumasına neden olan etkenlerin başında geliyor. Kurumayı önlemek için şampuanınızı saç köklerinize kadar yedirin. Bir kısmıyla da saç uçlarınızı iyice köpürtün. Yıkama sonrasında kullanılan bakım kremi ve düzenli olarak uygulanan saç maskeleri saçınıza canlılık katacaktır.

  • Duş sonrasında saçlarınızı kurularken nazik davranın. Havluyla yaptığınız sert hareketler hem saç tellerine zarar verir hem de elektriklenmeye neden olur. Isınan havalardan faydalanın; saçlarınızı kuruması için kendi haline bırakabilir, hassas devreye ayarladığınız kurutma makinenizle saçlarınızı kurutabilirsiniz.

  • Saçlarınız çok mu uzun? Uyku sırasında size sorun yaratmaması için yatmadan önce saçlarınızı toplayın. Böylece hem sürtünmeden dolayı zarar görmelerini engelleyecek hem de uyku esnasındaki hareketleriniz yüzünden meydana gelen düğümlerin azalmasını sağlayacaksınız.
  • Cildiniz gibi saçlarınızın da en önemli besin kaynağı nemdir. Saçın nem kaybetmemesi sağlıklı saçların en büyük sırlarından biridir. Yaz mevsiminde saçların kurumasını önlemek için saç bakım serumları ve nem koruyucu ürünler kullanabilirsiniz.
  • Saçları taramak köklerdeki kan dolaşımının harekete geçmesini sağlar. Bu sayede saçınız sorunsuz ve hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olursunuz. Bu işlemi saçlarınız ıslakken yapmanız kırılmalara neden olabilir.

  • Saçlarınızı iki ayda bir düzenli olarak kestirmek, hem uçlarının güçlenmesine hem de saçlarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olacaktır.


Alıntı ile Cevapla