Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-08-2015, 11:19 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Sorunlu ciltlere nasıl makyaj yapılır?




Makyaj öncesi uyguladığımız baz ürünlerin ve pudranın gözenekleri tıkadığı doğru sanılan bir yanlış. Gerçek bunun tam tersi. Fondöten ve kapatıcı kremler sivilceleri sadece görsel olarak yok etmiyor, içerdikleri çinko ve salisikasit sayesinde daha hızlı iyileşmelerine yardımcı oluyor.
Sorunlu ciltlere önerilen birçok fondötenin içeriğinde cildin parlamasını önleyici partiküller bulunsa da, gün boyunca mat bir cilt için transparan pudra kullanmakta fayda var. Uzmanlar özellikle kapatıcı ürünlerin ‘komedogen’ olmamalarına özellikle dikkat edilmesini öneriyor.Fondöten alırken cildinizin hassas olduğu malzemeleri de içermediğinden emin olmanız gerekiyor.
Matlaştırıcı bir baz ürün, cildin parlaklığını, yüzeydeki kızarıklığı alırken siyah noktaları kamufle ediyor. Bunun için ideal ürünler kapatıcı ve cilt tonu dengeleyiciler. Ardından uygulayacağınız transparan bir pudra makyajın da kalıcılığını arttıracaktır. Sorunlu ciltlerde kompakt pudra kullanılması uzmanlar tarafından pek önerilmiyor. Cildiniz gün içinde parlamaya başladığında pudrayla fazla yağı almak mümkün. Ancak bunu sıkça yapmak makyajın lekelenmesine neden olabiliyor.Kötü görüntü vermek istemiyorsanız pudranızı çantanızdan eksik etmeyin.

Alıntı ile Cevapla