Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-09-2015, 10:45 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart Sivilcelerle ilgili yanlış inanışlar

YANLIŞ OLAN DÜŞÜNCE, AKNENİN BİR YAŞI OLDUĞU VE EVLENİNCE GEÇECEĞİDİR.



Ne yazık ki birçok kadının büyük problemi olan sivilce (akne), bazen son derece ısrarcı olabilir. Yıllar geçer, ergenlik geçer ancak sivilceler çıkmaya devam eder. Dermatolog Dr. Ayşe Özboya, “Bir türlü bitmeyen akneler, umutsuzluğa kapılmanıza, bazı yanlış davranışlar sergilemenize ya da yanlış inanışlar geliştirmenize neden olabilir” diyor ve bilmeniz gerekenleri anlatıyor.

Yanlış olan düşünce, aknenin bir yaşı olduğu ve evlenince geçeceğidir. Halbuki tedaviyi ne kadar geciktirirseniz ve cilt tedavisinden ne kadar uzaklaşırsanız, yaşadığınız umutsuzluk ve tedavinin zorluğu artar.
Cilt bakımı veya siyah noktaların temizlenmesi ile tedavi olacağını düşünmeniz de diğer bir yanılsamadır. Unutmayın ki bu bir hastalıktır.
Akne oluşumuna yatkın ciltlerde bazen altta yatan ikinci bir neden de; hormonal bozukluklardır. Bu durum cildinizin düzensiz yağlanmasına ve rahatsızlığınızın uzun döneme yayılmasına neden olabilir.
Eğer siz de sürekli akne problemiyle karşı karşıyaysanız, doğru doktor ve doğru takip sürecine girmekte gecikmeyin. Akneli ciltler, genelde yağlı ve karma yapıda olurlar. Tedaviyi geciktirirseniz, yanlış kozmetik ürünlere yönelmeye başlayarak, iyileşme sürecine uzaklaşırsınız ki bu da, psikolojinizi ciddi boyutlarda etkiler.

Alıntı ile Cevapla