Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-10-2015, 07:21 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Kıvırcık saç bakımı




Kıvırcık saçlar havalı oldukları kadarda ekstradan bakım isteyen saç tipine sahiptir. Kıvırcık saçları şekle sokmak kolay olduğu kadar bir o kadar da zordur ve bakımsız istenilen şekli almaz. Kıvırcık saçlara sahip olan arkadaşlarımız, sizler için kıvırcık saç bakımı hakkında muhteşem bilgiler sunuyoruz.
Saçlarınızı her gün yıkama alışkanlığınızdan vazgeçin. Kıvırcık saçlarınızı günlük olarak suyla durulamanız yeterli olabilir. Fakat kıvırcık saçlar haftada bir ya da iki kez şampuanla yıkanmalıdır. Tabi bu kural saçınızın şekline, şampuana ve PH değerine göre değişmektedir. Kıvırcık saçın oluşum nedeni saçlarınızda bulunan Sülfid bağları diye adlandırılmış proteinlerdir ve şampuan bu bağları kolayca kırabilir. Bu yüzden her gün şampuan kullanmak istiyorsanız ekstra yumuşak ya da doğal şampuanları tercih ediniz. Yoksa saçlarınızın harika kıvrımları kuruyup düzleşebilirler. Ayrıca her yıkamadan sonra saçınıza şekillendirici bakım uygulayınız.
Zamanınız varsa saçlarınızın kendiliğinden kurumasını sağlayın. Saç kurutma makinesi kullanmanız gerekirse de saçınızı sıcak hava dalgasından koruyacak başlık kullanınız. Saçlarınızı güneş ışığından, rüzgardan koruyunuz. Araba kullanırken camınız açıksa şapka kullanınız ve yüzdükten sonra saçlarınızı mutlaka durulayınız.

Alıntı ile Cevapla