Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-10-2015, 08:39 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart Uyku probleminin nedeni yatağınız mı?

UYKU PROBLEMİNİZİ AŞMAK İÇİN KİM BİLİR NELER DENEDİNİZ. YATAĞINIZI DEĞİŞTİRMEK AKLINIZA GELDİ Mİ?



Uyku problemi farklı nedenlerden kaynaklansa da bütün hamile bayanların ortak sorunudur.

• Erken ve geç hamileliklerde ortak olarak gece uyanma ihtiyacı hissedebilirsiniz.
• Kilo aldıkça uyuyacak uygun ve rahat bir pozisyon bulmakta zorlanabilirsiniz.
• Vücut sıcaklığınız gün geçtikçe artacağından, yatağı çok sıcak bulabilirsiniz. Fakat kalktıktan sonra da soğuk hissedebilirsiniz.
• Bel ve sırt ağrısı sizi uyutmayabilir.
• Bacak krampları sizi rahatsız edebilir.
• Kaşıntı hissi sizi uyutmayabilir.
Sorunun Belki de Yatağınızda!
Sağlıklı bir uyku için yattığınız yatağın özellikleri de çok önemlidir. Çok sert bir yatak uyumanızı zorlaştırırken, çok yumuşak bir yatak bel ağrılarıyla uyanmanıza neden olabilir. Yatağınızın ortopedik özellikler taşımasına dikkat etmelisiniz.
Gebeliğin son dönemlerinde en iyi uyku pozisyonu sol yandır. Karnınızı desteklemek için altına bir yastık koyabilirsiniz. Ayrıca yine iki bacağınızın arasına alacağınız bir yastık (bu yorganınız da olabilir), bel ağrılarından korunmada yardımcı olabilir.
Yatış Pozisyonunuzu Değiştirin
Eğer uykunuz bölünüyorsa doktorunuzla konuşun, o size bu durumu engellemek için çözüm yolları önerecek ya da en azından bundan kurtulmanıza yardım etmeye çalışacaktır. Yatış pozisyonunuzu değiştirmek işe yarayabilir. Kendi tarafınızda yatın. Bacaklarınızın arasına yastık koyarak uyumakta size yardımcı olacaktır.
Ve Diğer Öneriler
Basit rahatlama teknikleri de uyumanızda size yardımcı olacaktır. Ritmik bir şekilde nefes alıp-vermeye konsantre olarak, vücudunuzun her bölümünü aynı anda rahatlatmaya çalışın. Egzersizler kan dolaşımını arttırıp, stersi azaltacağından daha iyi uyumanıza yardımcı olacaktır. İnce pamuklu gecelikler, terlemeden yatmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca yatmadan önce yapacağınız rahatlatıcı bir banyo da sizi uykuya hazırlayacaktır.
Sık idrara çıkma ihtiyacı, bebeğin tekmelemesi veya büyüyen karnın verdiği rahatsızlık nedeniyle uyku düzeni bozulabilir. Uyumadan önce ılık bir banyo veya gevşeme egzersizleri tavsiye edilir.

Alıntı ile Cevapla