Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-11-2015, 06:13 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart Hamile beslenmesindeki önemli detaylar!

DİYETİSYEN TUBA ÖRNEK, GEBELİK DÖNEMİNE ÖZEL BESLENME ÖNERİLERİNDE BULUNDU.



Diyetisyen Tuba Örnek, gebelik dönemine özel beslenme önerilerinde bulundu.

Gebelik döneminde vücudumuzun artan en önemli besin öğesi ihtiyaçları demir, kalsiyum, folik asit, B12 vitamini ve sudur. Doktorunuzun önerdiği besin desteği, tabletlerin yanı sıra, bunları içeren besinlerin tüketimi de önemlidir.

• Demir; et, yumurta, tavuk, balık, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller, kuru meyvelerde bulunur. Demir emilimini artırmak için bu yiyecekler ile birlikte C vitamininden zengin olan taze sıkılmış portakal suyu ile birlikte tüketmek iyi bir tercihtir. Özellikle turunçgiller, sebze ve meyveler C vitamininden zengindir. Çay, kahve ise demir emilimini azaltacağından önerilmez.
• Gebelik süresince kemik yapısını oluşturan kalsiyumun yeterli miktarda alınması, bebeğin iskelet yapısını geliştirdiği gibi, annenin de kemik kütlesini korumasına yardımcı olur. Eğer gebelik sürecinde yeterli kalsiyum alabilirseniz, ileride oluşabilecek osteoporoza karşı da kendinizi korumuş olursunuz. Süt, yoğurt, peynir, pekmez, fındık, kuru baklagiller ve yeşil yapraklı sebzeler zengin kalsiyum kaynaklarıdır.
• Gebelikte bol su tüketimi hem anne hem bebek açısından çok faydalıdır. Anne adayı günde yaklaşık 2 - 3 litre kadar su içmelidir. Bu yaklaşık olarak 10 - 12 bardak civarındadır. Yanınızda pet şişe taşırsanız gün içerisinde hiç fark etmeden bol miktarda su içtiğinizi görebilirsiniz.


Alıntı ile Cevapla