Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-12-2015, 05:36 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Süt Pompası Alırken Nelere Dikkat Etmeli?




Eğer bebeğinizinden bir süre ayrılmak zorunda kalacağınız durumlar söz konusu ise, yada çalışan bir anne iseniz mutlaka onu mucizevi besin olan sütünüzden mahrum etmemelisiniz. En azından sütünü sağıp, sizin olmadığınız zamanlar da bile sütünüzden mahrum bırakmak istemiyorsanızelektrikli yada manuel süt pompası edenmeniz de fayda olacaktır.
Benim ikizlerimden biri kuvezde 25 gün yattığı sırada anne sütünden mahrum kalmaması adına sütümü sağıp götürmüştüm. Birçok araştırma sonucun da elektrikli süt pompası almaya karar verdiğimde yanlış bir seçim olmadığını anladım.
Hatta fazla gelen sütümü bile elektrikli süt pompası ile çekip bebeğim için sakladım. Ben şahsen medela markasında aldığım elektrikli süt pompasından oldukça memnun kaldım.
Eğer siz de bu konuda araştırma halinde iseniz ve manuel mi yoksa elektrikli mi süt pompası alayım diye düşünüyorsanız sizlerin işine yarayacak önerileri sunuyorum.
Anne sütünün sağılabilmesi için manuel, elektrikli ve yoğun bakım ünitelerinde mekanik süt pompaları bulunmaktadır. Annenin çalışıp çalışmama durumuna, emzirme imkanlarına ve bebeğinden uzak olup olmamasına göre seçeceği pompa cinsi farklı olacaktır.
Sezaryanla doğum yapan annelerde süt hemen gelmeyebilir. Bunun için sütün sağılması, pompa ile gelmesinin sağlanması gerekir. Ne kadar çok sağma işlemi gerçekleşirse o kadar çok sütün gelmesi sağlanır. Bazı durumlarda da anne bebeğinden uzaktır ve sütünün boşaltılması gerekir. Bu durumda da manuel bir pompa ile süt sağılarak fazla süt boşaltılabilir.Manuel pompa ile bebek emdikten sonra bir müddet daha sağım yaparak kalan süt boşaltılır.
Çalışan anneler için elektrikli pompalar daha kullanışlı olacaktır. Çünkü elektrikli pompalarda çiftli sağımı yapılabilmektedir. Böylelikle zamandan tasarruf ederek kısa zamanda iki göğüs birden sağılabilir. Elektrikli pompaların bir diğer avantajı da ritimin ayarlanabilmesidir. Normalde bebekler ilk başta hızlı emerler ve bir iki dakika sonra ritimlerini değiştirip yavaşlarlar. Elektrikli pompalarla aynı ritimde sağma
mümkün olacaktır. İlk bir kaç dakika hızlı sağım gerçekleştirip, bir müddet sonra aynı bebeğin
emmesi gibi ritim ayar düğmesi ile ritimin düşürülmesi mümkündür.
Anne sütü sağım pompalarının kullanmak süt üretimini azaltmaz, arttırır. Düzenli olarak iki iki buçuk saatlik aralıklarla sağım yapılırsa anne sütünde artış olacaktır. Süt sağım işleminin kolay ve hızlı olması için dolu göğüsle sıcak bir duş alınması tavsiye edilir. Böylelikle sütün akışı hızlanır. Annenin süt sağarken dikkat edeceği bir diğer nokta da makineye takılan aparatların hijyenik olması, sağımdan önce mutlaka ellerin yıkanıp temizlenmesidir.

Alıntı ile Cevapla