Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-13-2015, 09:53 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart Hamilelikte bakteriyel vajinozis

AKINTINIZ HER ZAMANKİNDEN FARKLI MI?



Hamilelikte şeffaf, beyaz, kokusuz ve kaşıntı yapmayan bir akıntı varsa bu fizyolojik kabul edilir. Ancak vajinal enfeksiyonlardan biri olan bakteriyel vajinoz da akıntıya neden olur. Bu durumda anne adayının tedavi edilmesi şart koşulur. Op. Dr. Numan Bayazıt, bakteriyal vajinozisin belirtilerine değiniyor.

Vücutta östrojen hormonu düzeyinin yükselmesi ve pelvik bölgenin kanlanmasındaki artışların neden olduğu vajinal akıntılar, hamilelikte normal kabul edilirken enfeksiyonu bağlı akıntılar tedavi gerektirir. Özellikle bakteriyal vajinozis ve mantar, gebelikte sık rastlanan vajinal enfeksiyonlardır. Bu durumda spekulum ile vajinal muayene yapılarak tanının konması gerektiğini vurgulayan Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Numan Bayazıt, “Çoğu zaman sadece gözlem, tanı için yeterlidir. Gerekli görülürse test de yapılabilir” şeklinde konuştu.
Belirtileri ve Tedavisi
Kadınlar kokmuş balık gibi kokan, anormal bir akıntıdan şikayet ederler. Bu koku ilişkiden sonra daha belirgindir. Tanı konduğu takdirde tedavi edilmesi gerekir. Tedavide lokal fitillerin uygulamasıyla beraber ağızdan alınabilen antibiyotiklerin yanında hijyen kontrolü önemlidir.
Tedavi Edilmezse
Bütün belirti veren gebeler kadın doğum uzmanının uygun gördüğü şekilde tedavi edilmelidir. Çünkü bu durum erken doğum, suların erken gelmesi, gebelik kesesi (koryoamniyonit) ve plasentanın iltihaplanması, sezaryen sonrası rahim iltihabı ile sonuçlanabilir.


Alıntı ile Cevapla