Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-18-2015, 11:27 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart ‘emzik paylaşımı’ bağışıklığı güçlendiriyor

İŞTE YENİ BİR ARAŞTIRMANIN SONUÇLARI…



Bilim adamları yıllarca ebeveynlere bebeklerinin emziklerini kendi ağızlarına asla sokmamalarını, kendi yemek yedikleri çatal, kaşık, bıçak gibi malzemeleri paylaşmanın tehlikesine dikkat çekti.

Ancak pazartesi günü Pediatrics isimli akademik dergide yayınlanan bir araştırma bunu yapan ailelerin çocuklarının, emzikleri kaynar suyla yıkayan ailelerin çocuklarına göre daha az alerji yaşadığını iddia etti.
Bu bebeklerde ayrıca egzama, astım gibi hastalıklara da daha az rastlanıldığı ve alerji durumunda yükselen beyaz kan hücrelerinin daha düşük miktarda olduğu ortaya çıktı. Bu araştırma bebeklerin küçük miktarlarda bakteriye maruz kalmasının bağışıklık sisteminin gelişmesi açısından önemli olduğu iddiasını da güçlendiriyor.
İsviçreli bilim adamları, bu araştırmanın "emzik paylaşımı" olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, bu durumun ailelerin rahatlığıyla ilgili olabileceğini belirtti. Rahat aileler, bebeklerinin mikroplardan çok fazla sakınmıyor ve bu yüzden de küçük yaşta ufak dozda mikroba maruz kalan bebeklerin bağışıklık sistemi daha fazla güçleniyor.

Alıntı ile Cevapla