Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-19-2015, 04:58 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Verdiğiniz öğütlere kendiniz uyuyor musunuz






Değerler konusunda çocuğunuza karmaşık mesajlar veriyor olabilir misiniz? Aşağıdaki görünmez hatalar size de tanıdık geliyor mu? Öyleyse dikkatli olun: Çocuklar söylenenden çok yapılanı dikkate alır ve taklit ederler.
- Çocuğunuzu her konuda uyarıyor ve ona iyi olanı öğretmeye çalışıyorsunuz. Peki ya bütün söylediklerimizi siz uyguluyor musunuz?
- Çocuğunuza başkalarına yardım etmenin ne kadar güzel bir şey olduğunu söyleyip duruyorsunuz;ama büyük marketlerde yaptığınız alışverişlerin ardından alışveriş sepetini bile yerine koymaya üşeniyorsunuz.
- Sık sık “yeter çocuğum artık, kapat şu televizyonu!” diyorsunuz;ama her akşam, uyuyana kadar devamlı televizyon izliyorsunuz.
- Çocuğunuz ne zaman bedeninden şikayet etse, ona bu halinin ne kadar sevimli ve güzel olduğunu söylüyorsunuz;ama siz de devamlı kilolarınızla uğraşıp duruyorsunuz.
- Çocuğunuza arkadaşı ile kavga ettikten sonra hata yaptıysa özür dilemesi gerektiğini söylüyorsunuz;ama siz ve eşiniz hiçbir tartışmanızdan sonra çocuğunuzu barışmanıza dahil etmiyorsunuz.
- Öfke patlamalarını kontrol etmesi gerektiğini söyleyip duruyorsunuz;ama siz araba kullanırken etraftaki arabaların şoförlerine sürekli öfkeleniyorsunuz.
- Çocuğunuza devamlı “Sorun ne? Hadi anlat,” diyorsunuz;ama eşinize kızdığınız zamanlarda o bu soruyu her sorduğunda “Bilmiyorsan anlatacak bir şey yok zaten!” diyorsunuz.
- Çocuğunuzu kendini diğerleri ile kıyaslamaması konusunda yönlendiriyorsunuz;ama komşularınızla ya da arkadaşlarınızla sık sık çekişiyor hatta pek çok konuda onları kıskanıyorsunuz.
- Çocuğunuza daha iyi bir dinleyici olmasını öğütlüyorsunuz; ama cep telefonunuz her çaldığında, o sırada çocuğunuz size ne anlatıyor olursa olsun, onun anlattıklarını bölüyorsunuz.
- Sırasını bekleyebilmenin önemini vurgulayıp duruyorsunuz;ama söz konusu televizyonun uzaktan kumandası olduğunda bu kuralın geçerliği kalmıyor.
Alıntı ile Cevapla