Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-19-2015, 06:49 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Hamilelik döneminde kilo kontrolü






İşte gereğinden fazla kilo almama yolunda dikkat etmeniz gereken bazı beslenme kuralları...
Bir aile olmaya karar verdiğiniz anda uyacağınız sağlıklı bir beslenme programı, gelecekte hiç şüphesiz çocuğunuza yararlı olacaktır. Sağlıklı beslenmek çocuğunuz doğmadan önce onun için yapacağınız en önemli şeydir ve inanın ona süslü püslü bir oda hazırlamaktan çok daha yararlıdır. İdeal olarak hamile kalmadan en az 3 ay ila 1 yıl öncesinden itibaren beslenmenize dikkat etmeye başlamalısınız. Ne çok zayıf ne de çok kilolu olmamalısınız.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevil Nas, sağlıklı beslenme önerilerinin yanı sıra hamilelik öncesinden doğuma kadar kilo kontrolünüze yardımcı olacak bilgiler verdi. Unutmayın, 9 ay 10 gün boyunca karnınızda misafir edeceğiniz bebeğinizin rahatlığı ve sizin de sağlığınız için vücudunuzu en iyi şekilde hazırlamak elinizde... Hamilelik öncesi beslenmeye dikkat! Hamileliğin başlangıcında annenin beslenme durumu bebeğinin sağlıklı büyümesi için çok önemli bir belirleyicidir. Plasenta ve fetal gelişmenin en hızlı olduğu zaman, hamileliğin kesinleşmesinden birkaç hafta önceki zamandır ve bu dönem annenin beslenmesinin en etkili olduğu dönemdir. Çoğu organ regl kanamasından sonraki 3-7 hafta içinde oluşur. Bulgular gösteriyor ki annenin diyeti ve yaşam şekli, çocuğun uzun dönemde sağlığını etkiliyor. Son çalışmalar; fetal gelişim boyunca annenin eksik beslenmesinin çocuğun yetişkinlik döneminde kronik hastalıklara daha yatkın olduğunu gösteriyor.
Bir kadının beslenmesi; genetik, çevresel etmenler, yaşam şekli alışkanlıkları, hastalıklar, fizyolojik stresin varlığı ve ilaç ya da zehirli maddeye maruz kalma gibi birçok faktörden etkilenir. Annenin hamilelik boyunca diyetinin kalitesi, bebek ve annenin sağlığına ve kilosuna etki eder. Bu nedenle, sağlıklı ve dengeli diyet, hamilelik boyunca olduğu gibi öncesinde de çok önemlidir.
Alıntı ile Cevapla