Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-19-2015, 07:20 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart Bebeklik döneminde baba olmak

BABANIN DA EN AZ ANNE KADAR İLGİLİ OLMASI GEREK!



Eskiden babalar kendilerini ebeveynlik görevinde çokta aktif görmüyor ve pek de görmek istemiyorlardı. Fakat yeni nesil babalar en az anneler kadar bebeklik döneminde ebeveynlik görevlerini fazlasıyla üstleniyor ve mükemmel özen gösteriyorlar...

Bebeklik döneminde babaların bebekleri ile vakit geçirmeleri ve daha fazla zaman ayırmaları bebeklerin ilerleyen dönemlerinde okuldaki ve sosyal hayattaki başarısını daha fazla etkiliyor.

Babanın da en az anne kadar ilgili olması bebeğin gelişiminde önemli rol oynuyor. İki taraflı bir eğitime tabii tutulan bebeğin ufku genişliyor ve öğrenme hevesi artıyor.

Aynı zamanda babanın vermiş olduğu güven duygusu çocuğun ileriki yaşlarda da önemli şekilde bunu hissetmesine ve babaya olan bağlılığın artmasına neden oluyor.

Bebeğinizi kucağınıza aldığınız andan itibaren hem anne hem de baba olarak eşit şekilde ilgilenmelisiniz.

Bir baba da en az anne kadar gazını çıkartabilmeli, onunla oyun oynayabilmeli, yemek yedirebilmeli, altını değiştirebilmeli ve ona bir şeyler öğretme konusunda hevesli olmalıdır.

Erkekler bebeklere bakamazlar ön yargısını tamamen kafanızdan silin ve bebeğinizin ihtiyacı olan ve annesinin yapabildiği her şeyi babasının da yapmasına izin verin.

Bir bebek 2 haftalık olduğunda babasının sesini öğrenir ve bu sesi diğer erkek seslerinden ayırt edebilir. Dört haftalık olduğunda ise anneye, babaya ve yabancılara karşı öngörülebilir davranış farklılıkları gösterir.

Bir bebeğin kiminle olduğunu görmeden, davranışlarını gözlemleyerek annesiyle mi, babasıyla mı yoksa bir yabancıyla mı iletişim kuruyor anlayabiliriz.

Genelde babaylayken bebeklerin omuzları kabarır, yüzünde hevesli bir bekleyişin ve oyun isteğinin ifadesi olur- kaşları havadadır, ağzını açar, gözleri parlar. Babasının sesini uzaktan duyduğunda bile bu hevesli bakış fark edilir.
Ayrıca, baba için bebeğiyle baş başa kalıp bebeğini tanıma şansı yakalamak çok keyif verici bir deneyimdir.

Bebek bakımı konusunda rolü paylaşmak sadece babaya bebeğini daha iyi tanıma şansı vermekle kalmaz, kendisinin yardıma muhtaç, bağımlı, minik bir varlığa bakım veren bir kişiliğe nasıl dönüşebildiğini de daha iyi anlamasını sağlar.


Alıntı ile Cevapla