Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-20-2015, 07:43 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Çocuklarda demir eksikliği nelere yol açıyor






Bu nedenle ailelerin bebeklerde ve çocuklarda sık görülen kansızlığının belirtilerini iyi bilmesi ve zamanında uzmana başvurması gerek.Demir eksikliği, çocukların hem beyin gelişimini hem de bedensel gelişimini olumsuz yönde etkiliyor.
Çocuklarda demir eksikliği tedavisinde geç kalınırsa hasarın da kalıcı olabileceğini belirten Acıbadem Eskişehir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Nuray Keçecioğlu, özellikle büyümenin çok hızlı olduğu 0 3 yaş bebeklik ve çocukluk döneminde bebek beslenmesinin, çocuğun fiziksel ve beyin gelişimi açısından hayati öneme sahip olduğunu söyledi.
Bebeklik çağında görülen demir eksikliği çocukların okul performansını olumsuz etkiliyor.
0-3 YAŞ ARASI ÇOK ÖNEMLİ!

Kansızlık, her yaşta görülebilen bir sorun. Ancak özellikle bebeklik ve çocukluk cağında daha sık rastlanıyor. Bunun temel sebebi bebeğin anne sütü almaması ve demirden eksik gıdalarla beslenmesi. Demir eksikliğine bağlı kansızlık basit bir sorun değil. Sadece fiziksel rahatsızlıklara neden olmakla kalmayıp bebeklerde zekâ düzeyini de etkiliyor. Anne ve babaların kansızlık konusunda dikkatli olması belirtilerini ve etkilerini iyi bilmesi gerekiyor.
ÇOCUĞUNUZU DEMİR YÖNÜNDEN ZENGİN BESİNLERLE BESLEYİN

Kansızlığın önlenmesi için bebeklerin altı ay anne sütüyle beslenmesi, diyete önem verilmesi, demirden zengin ek gıdaların zamanında ve uygun şekilde başlaması gerekiyor. Erken ve düşük tartılı doğan bebeklerde koruyucu demir preparatları başlanmasının önemine dikkat çekiliyor. Demir eksikliğinin gelişmemesi için etten ve sebzelerden gelen demirin dengeli alınması gerekiyor. Demir eksikliği anemisinin engellenmesi için diyete önem verilmeli, demirden zengin ek gıdaların zamanında ve uygun şekilde başlaması gerekiyor.
Alıntı ile Cevapla