Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-21-2015, 06:39 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Emzirmenin anneye faydaları






Dünya Sağlık Örgütü "ilk altı ay boyunca bebeklerin sadece anne sütüyle beslenmelerini, altı ay sonrasında ise ek gıdalarla desteklenerek en az iki sene boyunca emzirilmelerini önermektedir."
Bu yaklaşım T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından da desteklenmektedir. Bu durum açıkça ortaya koyuyor ki anne sütü bebek için çok faydalıdır. Aynı durum anne için de geçerlidir. Emzirmenin anneye faydaları şunlardır:
- Bebeğinizle aranızda güçlü bir duygusal bağ kurmanız için imkan tanır.
- Bebeğinizi kucağınıza almanız onu güvende hissettirip duygusal gereksinimlerini karşılarken sizin de onunla yakınlaşmanızı sağlayacaktır.
- Emzirmek annenin hamilelik sırasında aldığı kiloları vermesi açısından da etkilidir.
- Emzirmek annenin hızlı bir şekilde gebelik sırasında biriken yağları yakmasına yardımcı olabilir.
- Beslenmesine dikkat eden emziren anne günlük kalori ihtiyacını doğru gıdalardan karşılayacak şekilde beslenirse ve bebeğini emzirmeye devam ederse bedenini rahatça istediği şekle sokabilir.
- Emzirmek annenin ilerleyen dönemdeki sağlığı açısından da son derece faydalıdır. Annenin gelecekte meme kanserine yakalanma riskini de düşürmektedir.
- Emziren annenin doğum sonrası rahminin toparlanıp küçülmesi daha kolay olur. Emzirmeyen annelerin rahimleri doğum öncesindeki boyutlara geri dönemez.
- Emzirme sayesinde doğum sonrası kanamalar azalır. Emzirme ile salgılanan hormon rahmin kasılmasını sağlayarak kan damarlarının kapanmasına ve bu sayede kanamanın çabuk azalmasına sebep olur.
- Emzirme sayesinde yeni anne dinlenme fırsatı yakalar, özellikle doğumdan sonraki yorgunluğun atılmasında ve sütün oluşumunda bu dinlenmenin faydası çoktur.
- Emziren anne bebeğini de alıp rahatça dışarıda dolaşabilir, sosyal hayatına bebeğiyle birlikte geri dönebilir.
- Günümüzde dışarıda emzirmek daha çok kabul görmektedir, bu sayede anne yanında mama, biberon, stelizatör taşımak, mama için sıcak su temin etmek zorunda kalmadan pratik bir şekilde dışarıya çıkabilir.
Alıntı ile Cevapla