Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-22-2015, 11:43 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart çocuklar neden spor yapmalı?

SAĞLIKLI BİREYLER İÇİN ÇOCUKLARIN ERKEN YAŞTA SPORA BAŞLATILMASI ÖNERİLİYOR.



Günümüzde çocukların sosyal ve bedensel gelişimi ve ileride sağlıklı bir yetişkin olmaları için spor yapmaları faydalıdır. Aileler bu konuda daha bilinçli olmalılar.

Şimdiki çocuklar çok şanslı değiller… Eskiden özgürce sokakta oynanırdı. Arabalar ezecek, sapıklar götürecek derdi yoktu, en azından şimdi ki kadar. Okullara yaya gidilir, meyve ağaçtan tırmanma faaliyeti gerçekleştirilerek yenirdi. Oyunlar koşa koşa oynanır, ip atlanır, zıplanırdı. Kimsede ne skolyoz, ne alerji, ne de hiperaktivite vardı. Erken ergenlik veya psikolojik sorunlar saklambaç oynanınca geçerdi.
Günümüzde Her Şey Yapay
Bilgisayar çağı çocukları oturdular bilgisayarın başına futbolu bile klavyeyle oynadılar, yediler fast foodları, oynadılar bilgisayar oyunlarını, o masada otura otura omurgaları eğrildi, çalışmayan kasları taşıyamadı kemikleri. Akciğerleri yeterince koşmadığından, zorlanmayıp, genişlemeyip, yanmadığından her şeye tepki verir oldu. Alerjiler başladı. Hem de astıma kadar giden. Aileler her yere arabayla gitti, çocuğunun ayağını yere değdirmediler, sıcaktan korudular, soğuktan korudular, yağmurdan korudular ama çocuklar yine de hep hastaydı. Spora, reçete de ilaç gibi doktorlar yönlendirdi.
Spor Çocukların Direncini Artırır
Çocuklar spor yapmazsa obez, kilolu, astımlı, bronşitli, skolyozlu, koordinasyonu zayıf, direnci düşük, metabolizması zayıf, psikolojisi bozuk kısaca mutsuz olacaklar. Şu da var tabi çocuklukta olmasa da yetişkinlikte çıkan sorunlara yenilecekler. Hayatı boyunca hiç spor yapmamış bir beden 40’lı yaşlardan sonra doğal direnç düşüklüğü başladığında kas yırtılmalarından tutun da omurga sorunlarına kadar pek çok sıkıntıyla yüz yüze getirecek insanları. Bu sebeple sağlıklı bireyler için çocukların erken yaşta spora başlatılması öneriliyor.
Spor Okulları Koordinatörü
Funda Öztürk Alban


Alıntı ile Cevapla