Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-18-2014, 08:27 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Rahim ağzı kanseri tespitinde yeni bir yöntem

Her yıl 510.000 kadın rahim ağzı kanserine yakalanıyor ve 288.000’i bu hastalık sebebi ile yaşamını yitiriyor.








Türkiye’de yeni uygulanmaya başlanan TruScreen ile rahim ağzı kanseri taraması objektif bir şekilde yapılıyor ve diğer testlere göre rahim ağzı kanseri öncüllerini yüzde 22 daha doğru tespit edebiliyor. Sonuçlar ise anında alınabiliyor.
RAHİM AĞZI DOKUSU YERİNDE İNCELENİYOR

TruScreen’in Türkiye yetkililerinden yapılan açıklamada cihaz ile ilgili şu bilgilere yer verildi:
“TruScreen ‘klasik tarama testlerinin farklı bir versiyonu veya geliştirilmiş bir hali’ değildir. Cihaz, yalnızca yüzeysel hücre örneklerini değil, rahim ağzı dokusunu yerinde inceleme imkânı sağlıyor. Klasik yöntemlerin dezavantajlarını avantaja çeviriyor. TruScreen gelişmiş ülkelerin yanı sıra gerekli altyapının olmadığı ülkelerde kaliteli rahim ağzı kanseri tarama programlarının hayata geçirilebilmesi için üretilmiştir. TruSceen, farklı etnik ve coğrafi bölgelerden 5 binden fazla kadın üzerinde denendi. Bu ülkelerin başında da Avustralya, İngiltere, ABD, Brezilya, İtalya, Filipinler, Çin, Rusya, Singapur ve Güney Afrika gelmektedir. TruScreen’de sonuçlar objektif ve kendi kendini denetleyen dijital bir sistemden alındığı için, klasik testlerdeki gibi hücresel tanı için gereken sübjektif kararlara ihtiyaç duyulmaz. Fırça ile rahim ağzından hücrelerin kazınarak alındığı klasik tarama yöntemlerine kıyasla bu yeni cihazın tarama yapılan kişide acı ve rahatsızlığa sebep olmuyor.”
“CİHAZ OBJEKTİF VE ANINDA SONUÇ VERİYOR”

Klasik yöntemler ile cihazın yaptığı test arasındaki farklılıklara da değinilen açıklamada, “Türkiye’de rahim ağzı kanserinin erken tespiti için farklı yöntemler kullanılmaktadır. TruScreen bu yöntemler arasında objektif ve anında sonuç veren tek yöntemdir. Klasik yöntemlerde sıkı çalışma gerektiren bir prosedüre ihtiyaç duyulmaktadır. Her numunenin incelenmesi ortalama 4–10 dakika almaktadır ve hataya oldukça elverişlidir. Çünkü her örnekte 50 bin ile 300 bin arasında hücrenin tamamı gözden geçirilerek küçük ve ince değişimlerin değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu durum, birçok kanserli hastanın atlanmasına yani yanlış negatif sonucun doğmasına yol açabilmektedir” diye belirtildi.
Alıntı ile Cevapla