Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 01-30-2015, 07:03 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Dış gebeliğe kanser tedavisi






Tıp literatüründe ektopik gebelik olarak bilinen dış gebelik, bir embriyonun rahim yerine fallop tüplerinde büyümeye devam etmesi sonucu görülen sağlık sorunudur.
Araştırmada bilim adamları, dış gebelik ilacı ile birlikte akciğer kanseri ilacının da kullanılmasıyla ameliyata gerek kalmadan dış gebelik sorununu tedavi etmeyi başardı. Uzmanlar her iki ilacın birlikte kullanıldığında daha etkili olduğunu belirtti.
Akciğer Kanseri İlacı

"Gefitinib" olarak da bilinen akciğer kanseri ilacı, hücre gelişimini sağlayan bir proteini bloke ediyor. Bu proteinin dış gebeliklerde de yüksek seviyelerde bulunduğuna dikkat çekildi.
Dış gebelik ilacıyla gefitinib kombinasyonunun, fallop tüpünün alınması operasyonuna gerek bırakmadığı pek çok vakada gözlemlendi.
Edinburgh Üniversitesi'nden Dr. Andrew Horne ve Melbourne Üniversitesi'nden Dr. Stephen Tong bu sayede hastanın doğurganlığının zarar görmediğini de ekliyor.
Dış gebelikler

Erken aşamalardaki dış gebelikler ilaçlar ile tedavi edilebiliyor. Ancak ilerleyen safhalarda ameliyat kaçınılmaz oluyor.
Her yıl binlerce kadın dış gebelik sorunuyla karşı karşıya kalıyor.
12 dış gebelik hastası kadının dahil olduğu araştırma, Obstetrik (Doğumbilim) ve Jinekoloji isimli dergide yayınlandı.
Bilim adamları daha fazla kanıt bulmak için geniş çaplı bir araştırma planlıyor.
Alıntı ile Cevapla