Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-20-2014, 09:04 AM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Erdoğan, Obama'nın eski danışmanını kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Amerikan Konseyi (ATC) Yönetim Kurulu Başkanı James Jones’u, bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti.








Geçen haftaya damgasını vuran ve dikkat çeken bir gelişme; Suriye'de hem Esad yönetimine hem de terör örgütü IŞİD'e karşı yürütülen mücadelede ABD yönetiminin Türkiye'nin tezlerine yakın bir strateji değişikliğine yöneldiği değerlendirmelerinin öne çıkması idi. Bu çerçevede ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, cumartesi günü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu aradı. Çavuşoğlu ile Kerry'nin görüşmelerinde, bölgesel ve güncel gelişmeler ele alındı. Görüşmede, önümüzdeki günlerde iki ülke arasındaki ziyaret takvimi üzerinde de duruldu.
SARAYDA ÖNEMLİ KABUL
Erdoğan, bugün saat 13.00’de Türk- Amerikan Konseyi (ATC) Yönetim Kurulu Başkanı James Jones’i Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. Jones, daha önce NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanı görevinde bulunmuştu. Jones, Aynı zamanda Obama’nın ilk ulusal güvenlik danışmanıydı. Ekonomik nitelikli bir konseyi başkanı olarak Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmiş olsa da, böyle bir dönemde Obama'ya yakın bir isim olan Jones'ın Cumhurbaşkanlığı'na ziyarette bulunması dikkat çekti.
Alıntı ile Cevapla