Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-20-2014, 09:19 AM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Bahçeli'den Erdoğan'a 'Küba'ya cami' eleştirisi

MHP lideri Devlet Bahçeli, grup konuşmasında, hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi.










Bahçeli, Erdoğan'ın, "Amerika’yı Müslümanlar keşfetti" ve "Küba’ya cami yakışır" açıklamalarını hatırlattı.
MHP Genel Başkanı, "Biz 'Türkiye yanıyor' diyoruz, Erdoğan 'Küba'ya cami' diyor. Biz 'işsizlik, açlık var' diyoruz, Erdoğan 'başörtülü kardeşime saldırdılar' diyor. Biz 'kaçak saray israftır' diyoruz, Erdoğan 'o az, durun cami de yaptıracağız' diyor. Biz 'arpa ne zaman para yapacak' diyoruz, o 'imam hatip okulları bir fikrin isyanıdır' diyor. Biz 'rüşvet var, hukuk adalet yerle bir' diyoruz, Erdoğan 'inanıyorsanız kazanacaksınız' diyor" şeklinde konuştu.
"Güneşi balçıkla sıvamak henüz mümkün olmamıştır" diyen Bahçeli, "Belki inkarlarla gerçekler saptırılabilir ama tarihte bunun sonsuz ve sınırsız olmadığı sayısız defa görülmüştür" dedi.
Konuşmasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Küba’ya cami sözleri üzerinden devam eden Bahçeli, "Saraya kurulan, hazineye çöreklenen zihniyet" dedikten sonra, "Marifet fethin kimin tarafından yapıldığını konuşmak değil, fethedilenin kime köle gibi danvrandığıdır" ifadelerini kullandı.
"DERNEĞE BAĞIŞLASIN"
MHP lideri, "Cami Müslümanların manevi görkemi olarak her yere yakışacaktır" dedikten sonra şunları söyledi:
"Merakımız, Erdoğan'ın hangi açığını ve kabahatini kapatmak için bu işe giriştiğidir. Peygamber efendimiz ‘yeryüzü bana mescittir’ demiştir... Erdoğan hayır yapmak, sevap kazanmak arayışındaysa, bankalardaki milyar dolarlarının bir bölümünü cami yaptırma derneğine bağışlasın. Her zorlandığında böyle konuları itismar etmekten vazgeçsin..."
BEDELLİ askerlik KONUSU
MHP Genel Başkanı Bahçeli, bedelli askerlik konusuna da değindi:
"Bedelli askerlikle ilgili beklentileri de hesaba kattığımızda meselenin etraflıca değerlendirilmesini, kısa süre içinde uzlaşma ve diyalogla çözüme kavuşturulup gündemden çıkarılmasını elzem görüyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi'nin bedelli askerlik konusu TBMM'ye gelmesi halinde mesafeli durmayacağını muhataplarına bilhassa bildirmek istiyorum."
Çözüm süreci hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "Bugünün PKK'sı neyse 1937-1938'de Dersim'de isyan edenler aynısıdır. Bugünün teröristbaşı Öcalan'ı neyse, Dersim ihanetinin baş aktörü terörist Rıza da kopyasıdır. Terörist Rıza, emperyalizme piyonluk yaparak Türkiye'yi bölmek istemiş; ne var ki amacına ulaşamadan hak ettiği cezasını bulmuştur" dedi.
Alıntı ile Cevapla