Konu: Karides tava
Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 02-23-2015, 05:18 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Karides tava




Karides tava, kısa sürede hazırlayabileceğiniz oldukça lezzetli bir başlangıç tarifi. Denizin kokusunu evinize getirecek bu lezzet için;
Malzemeler

600 gram jumbo karides
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 adet kırmızı jalapeno biberi
1/4 demet maydanoz
1 adet lemongrass (arzuya göre limon otu)
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 yemek kaşığı soya sosu
1 adet orta boy limon (kalın kabuklu)
Püf noktası:
Jumbo karidesleri dikkatli bir şekilde ayıklamaya ve soya sosu eklediğiniz için tuz eklememeye özen gösterin. Karidesleri yüksek ateşte soteleyin.
Pişirme önerisi:
Önceden ayıkladığınız karidesleri; arzuya göre zeytinyağı ve limon kabuğu içerisinde marine ettikten sonra tavada soteleyebilirsiniz.
Nasıl yapılır

-Jumbo karidesleri bol suda yıkayın. Kafalarının altında kalan kabuk kısımlarını elinizle dikkatli bir şekilde çıkartın. Kuyruk kısımlarını almamaya ve zedelememeye dikkat edin.
-Orta kısımlarında yer alan ve iplik şeklinde uzanan (bağırsakları) kısımları dikkatli bir şekilde temizleyin.
-Yeniden bol suda yıkadığınız karideslerin suyunu süzdürün ve üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
-Kabuklarını ayıkladığınız sarımsakları, halka şeklinde kesin. Maydanozları incecik kıyın. Limonun kabuğunu rendenin kalın kısmıyla rendeleyin.
-Jalapeno biberi ince ince dilimleyin. Lemongrass'ı keskin bir bıçağın tersiyle ezdikten sonra yarım ay şeklinde doğrayın.
-Zeytinyağını döküm bir tavada kızdırın. İncecik doğranmış sarımsak ve limon otlarını zeytinyağına aromalarını vermeleri için katın.
-Ayıklanmış karidesleri tavaya alın ve yüksek ateşte soteleyin. İnce ince dilimlenmiş jalapeno biberleri ekleyin.
-Kısa sürede pişen ve toparlanan karidesleri çeşnilendirmek için; soya sosu, taze çekilmiş tane karabiber, rendelenmiş limon kabuğu ve kıyılmış maydanozları kattıktan sonra ocaktan alın. Sıcağı sıcağına bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun...
Alıntı ile Cevapla