Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 10-26-2020, 11:06 AM
admin admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: Aug 2014
Mesajlar: 3.622
Standart Klima tutulmasına ne iyi gelir? - Klima tutulmasının belirtileri

Yaz sıcaklarında serinleten etkisi sebebiyle pek çok kişi tarafından tercih edilen klimalar, bilinçsizce kullanıldığında kronikleşen rahatsızlıklara yola açabiliyor. Boyun, sırt, omuz ağırlıklı kas-iskelet problemleri ve yüz felci de bu hastalıklar arasında sayılabilir. Peki, klima tutulmasından korunmak için neler yapmak gerekiyor? Klima tutulması belirtileri nelerdir? Klima kullanımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Emre Lakşe açıkladı
ABONE OL



Bilinçsiz klima kullanımının çeşitli sağlık sorunlarına sebep olabildiğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Emre Lakşe, ?Bilinçsiz klima kullanımına bağlı olarak boyun, sırt, omuz ağırlıklı kas iskelet problemleri öncelikli olarak ortaya çıkıyor.



Klima kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli faktör, soğuk havanın sürekli aynı yönden ve direkt üzerimize gelmemesidir.



Klimaların hava üfleyen kanalları yüzümüze doğrudan gelirse yüz felci riski ortaya çıkar. Klima derecesi, dışarıdaki sıcaklıktan en fazla 10 derece az olmalıdır.



Aksi takdirde aradaki sıcaklık farkından dolayı ani buharlaşma ile bel ve boyun kaslarında tutulma ve ağrı oluşur.



Sıcak hava ile birlikte vücut terleyerek kasları gevşetir, klimanın etkisi ile terli bölgelerin aniden soğuk hava ile temas etmesiyle kas spazmları gelişir? diye konuştu.



Uzm.Dr. Emre Lakşe, ev ve iş yerleri ile araçlarda dikkat edilmesi gereken noktalar ve tedavi yolları hakkında ise şunları söyledi:



?Klima kullanırken hava akımı odada tavana ve duvara, otomobilde ise cama veya kapılara yönlendirilmeli.



Eğer kas tutulması olursa tedavide öncelikle kas gevşeticiler kullanılmalı, yeterli olmazsa hekim kontrolünde fizik tedavi ve enjeksiyon yöntemlerine başvurulmalı.



Yaz aylarında klimaya bağlı kas tutulmalarının sık tekrarlanması sonucunda ortaya çıkan rahatsızlık kronikleşebilir. Bu durumlarda daha uzun süreli tedavi programları gerekebilir."
Alıntı ile Cevapla