Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 04-30-2021, 07:06 PM
admin admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: Aug 2014
Mesajlar: 3.622
Standart Geleceğin meslekleri nelerdir?

Velilere özel gelecekte trend olacak meslek kolları....


Malzeme bilimi ve nano mühendislik Malzeme bilimi ve nano mühendislik bölümü ileri teknolojilerde kullanılacak malzemelerin tasarımı ve uygulamaları için gerekli kuramsal ve uygulamalı bilgileri öğrencilere kazandırır.


Moleküler biyoloji, genetik ve biyomühendislik Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik bölümü modern biyoloji problemleri üzerinde, bitki biyolojisi, biyoinformatik ve moleküler ve hücre biyolojisi alanlarını kapsar.


3D üretim mühendisliğiİmalat mühendisliği veya üretim mühendisliği temel olarak, soyut halde bulunan tasarımı en nitelikli, en hızlı ve en düşük maliyetle somut hale getirme becerisini kazandırmayı amaçlayan mühendislik dalı. 3D üretim mühendisliği ise bazı üniversitelerde bu bölümün alt dalı olarak bulunmakta.


Meteoroloji mühendisliğiİklim mühendisliği olarak da geçen bu bölüm iklim değişikliği ve küresel ısınma gibi konuları ele alıyor.


Yeni medyaİletişim fakültelerinin yeni bölümü olan yeni medya, bilgi teknolojileri, iletişim ağları ile medya sektörlerinin iç içe geçmesi ile ortaya çıkan ve hızla değişen yeni iletişim araçlarını konu alıyor. Bu bölümde farklı yeni medya mecraları için aynı anda içerik üreten bireyler yetiştirmek hedefleniyor.


Endüstriyel tasarım mühendisliği Endüstriyel tasarım mühendisliği bölümü teknoloji, üretim, estetik ve ergonomi alanlarını birbirine bağlayarak yeni tasarımlar, ürünler ya da çözümler bulmayı hedefleyen bölümdür.


EpidemiyolojiTıp bilim dalı olan epidemiyoloji bölümü çerçevesinde toplum içerisinde hastalık, sağlık ve kazalar ile ilgili araştırmalar yapılır. Bu araştırmayı yapan kişi, gerçekleşen olayların ne sıklıkla yaşandığını, toplumun hangi kısmında ve ne şekilde olduğunu da inceler. Bu araştırmalar ile yaşanan olumsuzlukları azaltmak hedeflenir.


Yapay zeka ve robotik Yapay zeka ve robotik bölümü çerçevesinde yapay zeka yazılımına ilişkin, yol planlaması, konumlandırma ve haritalama üzerine çalışmalar yapılır. Bunların yanı sıra robotların birbirleri ile koordinasyonları, ortamdaki nesnelerle etkileşimleri, öğrenmeleri, ortaklaşa çalışma ve rekabet ortamlarında çeşitli uygulamaları üzerine de çalışmalar yürütülür.


Moleküler biyoloji ve genetikMoleküler biyoloji ve genetik bölümü kapsamında yaşayan organizmanın yapılarını, işlevlerini ve aralarındaki ilişkiler incelenir.


Bu bölümlere ek olarak gelecekte iş gücüne ihtiyaç duyacak diğer meslek kolları şöyledir: Robot koordinatörlüğüBölümün temel amacı robotların tamir ve bakımlarını tamamlamak, yeni robot ihtiyaçlarını belirlemek, robotlara yeni yetenekler kazandırmak olacak.


Giyilebilir teknoloji tasarımcılığıAksesuar olarak kullanabildiğimiz teknolojik aletlerin tasarlandığı bölüm.


Aktüerya uzmanlığıİnsanların yaşamını etkileyen ölüm, hastalık, sakatlık, emeklilik gibi durumlar için ve bununla birlikte mal varlığını etkileyen hırsızlık, yangın, kaza, sel ve deprem gibi öngörülemeyen durumlar için risk analizi yapacak olan bölüm.


Bulut hesaplama uzmanlığıBilişim teknolojileri kaynak ve kabiliyetlerinin servis olarak sunulacağı bölüm.


Geriatri ve gerontoloji uzmanlığı Yaşlılık hastalıkları ve yaşlanma olgusunun sosyo-ekonomik, biyolojik ve sosyolojik bağlamda incelendiği bölüm.


Veri analizi uzmanlığı"Büyük Veri"yi analiz edebilecek ve bilgi üretebilecek veri analiz uzmanlarının yetiştirileceği bölüm.


Veri güvenliği uzmanlığıHangi tip bilginin gizli olacağını belirleyip bilginin türüne göre bilgiyi gizleme ve imha etme işlevini üstlenecek kişilerin yetiştirildiği meslek dalı.
Alıntı ile Cevapla