Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 04-11-2015, 04:46 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Sivilcelerle ilgili gerçekler




Akne sadece ergenlik döneminde görülmez.30'lu, 40'lı ve hatta 50'li yaşlarda da görülebilir. Ancak ileri yaşlarda görülme daha çok bayanlarda meydana gelir. İleri yaşlarda akne, genelde çene, ağız çevresinde ve yüzün alt yarısında görülür.Ergenlik çağında, bayanlarda, adet dönemi, hamilelik ve menopoz dönemlerinde hormonal dalgalanma sonucunda da akne alevlenmeleri yaşanabilir.Stres, androjen hormonunun seviyesini artırarak, yağ üretimini etkiler ve akne artışına sebep olabilir.Yağlı kozmetik ürünler, yağlı nemlendirici ve güneş koruyucu kremler sivilce artışına neden olduğu için akneli yüzlerde su bazlı ürünler (nemlendirici ve güneş koruyucular) tercih edilmektedir.Bayanlarda akne ile birlikte başlayan tüylenme ve adet düzensizliği, hormonal sorunların habercisi olabilir .Derin akneler iyileşme sürecinde iz oluşumuna neden olabilir.Erken ve uygun tedavi olmadığı zaman izler kalıcı olabilir ve tedavisi her zaman kolay olmayabilir.
Akne Tedavisi Nasıl Yapılır?
Akne tedavisi, sivilcelerin şiddetine göre belirlenir.Hafif akne durumunda yüzeyden sürülen ilaçlar önerilir.Orta şiddetli akne tedavisinde ağızdan antibiotik ilaçlar verilir.Şiddetli akne durumunda vitamin A türevi bir ilaç başlanabilir.Bayanlarda hormonal sorunlar varsa, yukarıdaki tedavilere hormon tedavileri eklenebilir.Komedon tedavisinde bazen girişimsel işlemler gerekebilir ve komedonlar özel teknikler ile boşaltılır.
Tedavi süresi ortalama 3-6 aydır. Kısa süreli tedavilerin etkileri kalıcı değildir. Akne tedavisinin uzman hekim tarafından düzenlenmesi ve takip edilmesi gerekir.
Akne İzi Tedavisi
İz tedavisi, akne tedavisinden farklı olarak paralel veya akne tedavisi sonrasında yapılır.İz tedavisinde kimyasal peeling ve çeşitli lazer uygulamaları yapılabilmektedir.
Önemli Uyarılar
Sivilceleri sıkmak ve kurcalamak, iyileşme sürecini hızlandırmaz, tam tersine sivilcenin derinleşmesine ve iz oluşumuna sebep olur.
Güneşlenme ve bronzlaşmanın sivilce üzerinde olumlu etkisi yoktur. Sadece cilt kanserinin oranını artırır, cilt yaşlanması ve cilt lekelerine neden olur.
Akne tedavi edilebilir bir sorundur. Uygun ve erken tedavi durumunda yaşam kalitesi artar ve iz oluşumu azalır.
Alıntı ile Cevapla