Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 05-27-2015, 09:04 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Kauçuk gibi olun stresi yenin






Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bir kişinin sağlıklı ruh yapısına sahip olması için iç, sosyal ve meslek uyumunun önemli olduğunu belirtiyor.
Prof. Dr. Tarhan ruh sağlığında normal kişi tanımını değerlendirdi. Tarhan, "Kişi her şartta mutlu olmayı başarabilmeli, en olumsuz hallerde bile. Günümüzde insanlar mutluluğu maalesef dış şartlara bağlıyor. Evim, arabam, yazlığım, param olsun da mutlu olayım vs. Bu doğru değil. Kişi mutluluğu içinde aramalı. Her şartta mutlu olmayı başarabilmeli" ifadeleriyle bireyin kendiyle barışık olmasının ruhsal sağlık açısından önemini vurguladı.
Strese karşı davranışına göre insan tipleri

1- Sünger tipi insan
Bu tip kişiler her türlü olumsuzluğu çekip, stres yaşıyor. Hemen her şeyden şikayetçi olan bu insanların mutlu olabilmeli ne yazık ki mümkün görünmüyor.
2- Teflon tipi insan
Sorumluluk almaktan kaçan, umursamaz, duyarsız, vurdumduymaz bu tipler, hiç bir şey yapmayıp başkalarının başını yakıyor. Çünkü suçluluk ve pişmanlık duygularına sahip olmuyorlar.
3- Kauçuk tipi insan
Prof. Dr. Tarhan'a göre en sağlıklı tip olan bu insanlar gerektiği zaman esneyebilen, strese uyumlu insanlar. Stresi içine alabilen fakat olumsuzlukları emmeyen bu kişiler bu sayede stresi yönetebiliyor, sorunları çözebiliyor.
Alıntı ile Cevapla