Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 08-19-2015, 10:15 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Kek Nasıl Saklanır?




Meyveli, çikolatalı ya da farklı farklı malzemelerle yapılan kekleri hepimiz severek tüketiriz. Bazen yaptığımız kek aynı gün içerisinde tüketilmez ve bir kısmı kalır. Böyle durumlarda da bayatlama endişesi taşırız. Fakat bazı yöntemleri uygularsak kekleri daha uzun süreler tazeliğini koruyarak saklayabiliriz.
İşte, tazeliğini koruyarak bayatlamadan kek saklamanın püf noktaları aşağıda yer almaktadır.
Kek nasıl saklanır?
  • Kek soğuduktan sonra kek için piyasada özel olarak satılan fanus şeklindeki kaplara kaldırılırsa dört gün tazeliğini korumaktadır. Tabii ki kek güneşe maruz kalmayacak ve ocak yakınındaki yerlerde değil de loş ve mutfakta ısıya uzak noktalarda olmalıdır.
  • Soğuduktan sonra kek folyo ya da streç kağıda sarılıp kapalı bir kap içerisinde yine güneş ve ısıdan uzak olarak mutfakta saklanabilir.
  • Keki uzun süreli saklamak için derin dondurucu ya da buzluk kullanılabilir. Bunun için keki düzgün olarak bütün ya da dilimleyerek folyo kağıda sardıktan sonra buzdolabı poşetinde ya da saklama kabında saklanabilir. Çıkarıldığı zaman fırında ısıtarak kullanıldığında tazeliğini muhafaza etmiş olacaktır.
  • Ayrıca kalan kek parçalarını ufak eşit parçalara bölerek aynı yöntemlerle derin dondurucuda saklanabilir. Özellikle supangle yapımında bu kek parçaları oldukça işe yarayacaktır. Ya da buzdolabında soğutulan kek rondodan geçirilip yine derin dondurucuda poşet içerisinde çeşitli tatlılarda, pasta çeşitlerinde kullanılmak üzere saklanabilir.

Alıntı ile Cevapla