Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 08-19-2015, 10:19 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Pasif Agresif Davranış Nasıl Kontrol Edilir?




Pasif agresif insanlar ihtiyaçlarının olduğu ya da istedikleri şeyleri almak için çıkarcı bir tavırda bulunurlar. Genellikle suçu ve cezayı başka insanlara yüklemeye çalışırlar. Daha sakin ve mutlu bir hayat için arkadaşlarınız ve aile bireylerinizdeki pasif agresif davranışları kontrol altına almaya çalışın.
Öneriler:
  1. Pasif agresif davranışı ve tetikleyicilerini belirleyin. Pasif agresif davranışın nedeni genellikle öfkedir.
  2. Mümkün olduğunca pasif agresif davranışı başlamadan durdurun. Öfke seviyesini düşürecek bir şeyler yapın, mesela zor ya da bitmemiş bir işe yardım edin.
  3. Sakin olun. Karşınızdakinin davranışı kişisel ya da sizin değerinize göre değil, bu onun istediğini almasını sağlayan çıkarcı yolu.
  4. Pasif agresif arkadaşınıza sizinle özel bir yerde sohbet etmesini teklif edin.
  5. Kendinizi kullanılmaktan koruyun. Arkadaşınıza hisleriniz hakkında konuşmak istediğinizi ve ondan da bunu beklediğinizi söyleyin. Eğer sizi rahatsız etmeye başlarsa uzaklaşın ve sonradan tekrar deneyin. Bir yetişkin sohbetinde hakkınızı savunmanıza gerek yok.
Olumsuz davranışı direkt belirtin. Örneğin, “ Tabakları çarptığını duyuyorum. İyi misin? Tabaklar temiz olmadı diye mi sinirlisin? “ Bu, kişiyi olumlu dönüte teşvik edebilir ve gerginliği düşürebilir.

Alıntı ile Cevapla