Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 08-22-2015, 11:42 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Oruç Tutarken Acıkmamak İçin Ne Yapılır?




Ramazan ayının Müslümanlar için ayrı bir önemi vardır. Bu ay boyunca müslümanlık dinini benimsemiş insanlar kendi nefislerini sınarlar ve açlığa susuzluğa dayanırlar. Özellikle yaz mevsiminin en sıcak olan Temmuz ayına denk gelmesi ile daha zor zamanlar oruç tutan insanları beklemektedir. Peki oruç tutarken açlığı ve susuzluğu daha az hissetmek için ne yapılmalıdır?
Oruç tutarken sabahları çok hissetmesekte günün ilerleyen saatlerinde yaz sıcağının da etkisiyle oldukça zorlanabiliriz. Zorlanılan zamanı geciktirmek ve acıkmamak için sahurda sıkı bir yemek yemeliyiz. Sahur sonrasında iftara kadar yemek yiyemeyeceğimizden dolayı sonrasında acıkmamak için sahur vakti bizim için dahada önemli olmaktadır. Su sadece oruç zamanında değil bütün yaz ayı boyunca en çok aradığımız hayati içeceğimizdir. İftar ve sahur arası bol bol su tüketmeli ve bütün gün susuz kalan vücudumuz için su içmeliyiz. Bazı besinler ise insan vücudunda zor sindirilir. İşte bu gibi besinleri sahurda aldıysak sabah mide yanması ve vücutta ağırlık yapar ve daha çok su içmeye ihtiyaç duyarız. Bu yüzden sahurda ağır, yağlı ve boş kalori içerikli besinleri tüketmemeliyiz. Ayrıca oruç tutarken acıkmamak için sahurda bol proteinli sıkı bir kahvaltı yapılması tavsiye edilir. Sahur için kahvaltı iyi bir seçenek olacaktır. Çünkü protein içerikli besinler tokluk hissi yaratırlar. Bu besinler yumurta, yoğurt, süt ve peynirdir. Bu besinleri sahurda alırsanız , oruç tuttuğunuz zaman acıkmanız gecikir. Kolayca acıkmamanız için ikinci olarak yapmanız gereken şey sahur zamanında yağlı ve ağır gıdalar, börek gibi hamur işleri ve kızartma tüketilmemeli hafif besinler alınmalıdır. Su ve süt ile hazırlanan çorbalar da sahur için iyi bir alternatif olacaktır. Ayrıca sahurda sucuk, salam ve sosis gibi işlenmiş olan gıdalardan uzak durmalısınız. Çünkü içerisindeki baharat nedeniyle daha çok susamaya ve acıkmaya sebep olur. Daha çok acıkmamak içinde kişisel aktivitelerinize biraz daha ara vermeli ve yorulmamaya dikkat etmelisiniz.
Sonuç olarak sahurda iyi bir besin alınımıyla ve bazı püf noktalara dikkat ederek oruç tutarken acıkma süresi uzatılabilir ve önlenebilir.

Alıntı ile Cevapla