Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 08-24-2015, 10:24 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Toz Pudra Nasıl Kullanılır?




Pudralar cilde mat görünüm kazandırmaya yardımcı olurlar. Fondöten üzerine uygulanarak cilt renginin sabitlenmesini sağlarlar. Pudranın fondoten rengi ile aynı tonlarda olması önemlidir. Çok açık ya da çok koyu tonlar tercih edilmemelidir. Pudralar yumuşak fırça ile sürülmelidir. Pudra ponponları ile sürüldüğünde yüzde kalıp gibi yapay bir görüntü oluşabilir.
Kompakt ve toz pudra olmak üzere iki çeşit pudra vardır. Kompakt pudralar sıkıştırılmış halde, toz pudralar ise toz haldedir. Kompakt pudralar ciltte biraz daha yapay dururken, toz pudralar daha doğal bir görünüm sağlar.
Toz pudralar kullanımı zor olan pudra çeşitleridir. Sürülürken dikkatli olunmalıdır. Ciltte pudra kalıntıları kalabilir. Bu nedenle fırça yardımıyla iyice dağıtılmalıdır.
Toz pudralar kuru ciltler için uygun değillerdir. Kuru olan cildin daha da kurumasına sebep olurlar. Yağlı ve sivilceli ciltleri kurutarak mat bir görünüme yol açabilirler. Pudraların kurutucu etkisi sivilcelerin kurumasını da sağlar. Yağlı ciltlerde de parlamayı önler. Kuru ciltler pudra yerine daha krem kıvamlı fondötenleri tercih etmelidirler. Aynı zamanda ciltlerini düzenli olarak nemlendirmeleri de gerekmektedir.
Fırçaya alınan toz pudranın fazlalığı üflendikten sonra yüze sürülmelidir. Bu sayede toz kalıntıları en aza indirilir. Yüzünde tüyler bulunanların pudra kullanması önerilmez. Pudra tüyleri daha da belirgin hale getirerek göze çarpmasına sebep olur. Uygulama sırasında kaş, kirpik ve saç diplerinde pudra kalıntısı kalmamasına dikkat edilmelidir.

Alıntı ile Cevapla