Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 08-26-2015, 09:37 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Dalış Elbisesi Nasıl Seçilir?




Sizin doğa sporunuzun dalış olduğuna karar verdiniz ve çok heyecanlısınız. Ama öyle hemen dalmak yok!Öncelikle size ve amacınıza en uygun dalış kıyafetini seçmeniz gerekiyor. Sizi yalnız bırakmadık ve işinizi olabildiğince kolaylaştırmaya çalıştık. Buyrun:
  • Dalış elbisenizi seçerken ilk dikkat etmeniz gereken şey elbisenizin bedenidir. Dalış elbiseniz vücudunuza suyun sirkülasyonunu engelleyecek şekilde tam oturmalıdır. Ancak hareketinizi kısıtlayacak kadar sıkmamalıdır.
  • Dalış elbisenizin tarzı önemlidir. Piyasada tek parça ve iki parçadan oluşan dalış elbiseleri bulabilirsiniz. Bunlardan iki parçadan oluşanların kullanımı tek parçadan oluşanlara kıyasla daha rahattır. Aynı zamanda kullanım alanınıza göre kısa veya uzun dalış elbiseleri seçebilirsiniz. Kısa modeller sıcak denizlerde yaptığınız dalışlarda sizi rahat ettirecektir.
  • Dalış elbisenizin kalınlığı dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biridir. Dalış yapacağınız mevsim, derinlik ve lokasyona göre suyun sıcaklığı değişecektir. Dalış elbisenizin sizi soğuktan koruyup hareket özgürlüğü sağlaması gerekir:
-3mm : 28-21 °C deniz suyu sıcaklığı için idealdir.
-5mm : 20-12 °C deniz suyu sıcaklığı için idealdir.
-6mm : 12-06 °C deniz suyu sıcaklığı için idealdir.
Artık dalabilirsiniz!
  • Dalış elbisenizin tüm dikişlerinin bantlı olmasına dikkat etmelisiniz. Over-lock dikişli dalış elbiseleri gerildiği durumlarda su geçirebilir. Su geçirme ihtimali daha düşük olan bir diğer tür kamalı dikişle hazırlanmış olanlardır. Kör dikiş denilen özel bir dikişle hazırlanan dalış giysileri ise suyu kesinlikle geçirmezler. Kaliteli bir dalış deneyimi için en ideal olan kör dikişli dalış elbiselerinin piyasa fiyatı da diğerlerine oranla oldukça yüksektir.
  • Dalış elbisenizin basınç, azot, sıvı, tuzlu su, sıcaklık gibi dış etmenlere dayanıklı neopren kumaştan yapılmış olması gerekir. En dayanıklı dalış elbiseleri nitrojene şişirilmiş neopren kumaştan yapılmış olanlardır. Bu kumaş dalış elbisesinin mantığını oluşturmaktadır .Bunun dışında herhangi bir kumaştan yapılan dalış elbiseleri amacınıza uygunluk göstermeyecektir.
  • Dalış kitinizi yine neopren kumaştan yapılmış başlık, eldiven ve patiklerle tamamlayabilirsiniz. Soğuk denizlerde dalış elbisenizin üstüne giyabileceğiniz 1.5 cm kalınlığında dalış t-shirtleri vardır. Bu t-shirt, başlık, eldiven ve patikler vücut ısınızı arttırmaya yardımcı olur ve sizi basit yaralanmalardan korur.
  • Dalış ekipmanlarınızın bazıları artı yüzerliğe sahiptirler. Bu özellikteki ürünler dalgıcın su yüzünde kalmak istediği durumlarda kullanılır. Yine de bu ürünlerle dalmak istiyorsanız ağırlık kemerleri kullanarak artı yüzerliği nötrleyebilirsiniz. Su altında acil bir durumda ağırlık kemerinizi kolayca çözebilir ve su yüzüne çıkabilirsiniz.

Alıntı ile Cevapla