Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 08-28-2015, 10:58 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Ceket Nasıl Daraltılır?




Tekstil sektörü günümüzün en hızlı gelişen sektörlerinden biridir. İnsanlar sürekli kıyafetlere ihtiyaç duyarlar ve buna bağlı olarak da sık alışveriş yaparlar. Beğenilen bir kıyafetin daha küçüğü yoksa ya da kıyafet alındıktan sonra kilo verilmişse kıyafetlerin daraltılması gerekebilir. Günlük hayatımızda en çok kullanılan kıyafetlerden biri olan ceketlerin de daraltılması mümkündür.
Ceket alırken öncelikle üzerinize oturmasına dikkat etmelisiniz. Ceket kollarınız, çok dar ya da çok bol olmamalıdır. Daraltma işlemini terziler de yapabilir ya da elinizden geliyorsa bu işlemi evde rahatça kendiniz de yapabilirsiniz.
Ceketleriniz omuzlara iyi bir şekilde oturmuyorsa da tadilat yaptırmanız ya da daraltmanız gerekebilir. Ceketler omuzlarınızı düşürüyorsa, daha yüksek bir vatkayla omuzlarınızı yüksek gösterebilirsiniz. Kollarınızı havaya kaldırınca rahat ediyorsanız eğer ceket size tam geliyor demektir. Fakat bol duruyorsa ceketlerinizde dilediğinizce tadilat yapabilirsiniz.
Terziler mezurayı vücuda yapıştıracak şekilde ölçü alarak daraltma işlemine başlayabilirler. Kollardan ya da arka bedenden daraltma yapılabilir. Böylece ceketin yapısı bozulmamış olur. Terzinin ceketin içinde bırakacağı paylar da daha sonra açılabilir. Örneğin kişi kilo alırsa bu paylar açılır ve ceket tekrar bol hale getirilir. Önce koldan daraltılır daha sonra da aynı şekilde koldan ne kadar alınıyorsa ceketin yan hattından da o kadar alınır. Daha az ya da çok alınırsa ceketin yapısı bozulacaktır. Ceketleri fit yaptırmak istiyorsanız da arkadan ya da iki yandan pens attırabilirsiniz. Kilo aldığınızda da bu pensler açılarak kıyafet eski hale getirilebilir. Bazı durumlarda ölçülerinize göre tekrar kalıp çıkarılarak yeniden dikilebilir. Ceketlerinizin astar bölümü de aynı şekilde daraltılarak işleminiz sonlandırılır.
Daraltma işlemleri kıyafetlerde en çok kullanılan işlemlerden biridir. Yanlış işlem yapıldığında ceketlerinizde bozulmalar meydana geleceği için işi bilen kişilere yaptırmanız tavsiye edilir. Ceplerinde ya da yanlarda herhangi bir kayma olmaması uzun vadeli kullanımlar açısından çok önemlidir. Daraltma işlemleri sayesinde kıyafetleriniz istediğiniz beden ve ölçülerde daraltılıp, istediğiniz hale gelmektedir.
Alıntı ile Cevapla